Kollum scoort te weinig tegen AVC

KOLLUM – In de bekerwedstrijd tegen AVC uit Sexbierum lieten de Kollumers vooral in de tweede helft zien over een goed voetballende ploeg te beschikken, maar de afwerking van de vele kansen was niet al te best. De eerste helft verliep van beide kanten matig al had AVC binnen tien minutem moeten scoren toen men voor een lege goal naast schoot. Kollum deed iets terug middels Mrinus Hoekstra die twee maat de lat raakte met kopballen uit corners. Ook een prima lob van Joop Pijnacker ging net over. Na een dik half uur was het raak en scoorde Pijnacker zijn eerste met een strak schot op aangeven van Hein Van Marrum.

Na rust begon Kollum beter te voetballen en liet AVC soms alle hoeken van het veld zien, maar de combinaties werden vele malen te ver doorgedreven, waarna het beslissende eindschot ontbrak. Kollum had toen AVC al op de pijnbank kunnen leggen maar verzuimde de trekker over te halen. Na twintig minuten deed Joop Pijnacker dat wel toen hij de keeper van AVC omspeelde en beheerst 2-0 aantekende. De laatste tien minuten van de wedstrijd leverde nog drie goals op toen eerst Marinus Hoekstra succesvol was met de 3-0, maar AVC ook iets terug deed en uit een vrije trap prachtig scoorde. In de negentigste minuut was het weer Marinus Hoekstra die de marge weer op drie doelpunten bracht, na een blunder in de verdediging van AVC, en hij de keeper omspeelde en de 4-1 tegen de touwen schoot.