Kollum steelt punt bij VVI

IDSKESHUIZEN – Een snel doelpunt van de Kollumers, een opnieuw sterk keepende Johan Vonk, twee rode kaarten eerlijk verdeeld en na 93 minuten tot de conclusie komen dat de thuisploeg teleurgesteld van het veld stapt door vele kansen onbenut te laten en Marinus Hoekstra twee keer op de juiste plaats stond en te doen waarvoor hij daar staat en een punt veilig stelde met zijn treffers.

Even na half drie zette scheidsrechter Gerbers de wedstrijd in gang en gelijk vanaf de aftrap beland de bal voor de vrijstaande Joop Pynacker die met een bekeken voorzet de bal op het hoofd liet belanden van Marinus Hoekstra en keeper Piersma van VVI het nakijken gaf. Na de sterke wedstrijd tegen Broekster Boys willen we graag de lijn doorzetten vandaag, maar we missen door schorsingen wel twee bepalende spelers op het middenveld.

We gaan wel voor de winst, maar met een puntendeling zou ik niet ontevreden zijn, liet trainer Wierd Kuipers vooraf weten.  De snelle voorsprong zou misschien voor enig rust kunnen zorgen, maar dit pakte heel anders uit. De thuisploeg gooide er een tandje bij en zette de verdediging onder aanvoering van Wiebe Postma en Wierd de Vries vol onder druk. In een tijdsbestek van een tien minuten werden inzetten van oa  Johannes Lindeboom, waarvan eentje helemaal vrij voor Vonk verzuimde om gelijk te maken. Opnieuw speelde Johan Vonk deze middag een foutloze wedstrijd door enkele keren sterk op te treden, ook het geluk lachte enkele keren toe. De mooiste redding was zeker een schot van 30 meter van Menno de Vries die Vonk met een duik tot corner verwerkte. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven en nadat Kollum opnieuw een teleurstelling moest verwerken door het uitvallen van Rutger de Poel wist Lindeboom de verdediging te verschalken en beheerst de op dat ogenblik verdiende gelijkmaker te scoren.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet, in de derde minuut belandt een schot van de vrijstaande Jelmer van der Weg via de paal naast de goal. Aan de andere kant wist Kollum volop rendement te behalen waar VVI verzaakte te scoren.  Op aangeven van Denny Nicolai, die zichzelf prima lanceerde en de bal vanaf de achterlijn hard voor de goal schoot, waar Hoekstra de bal resoluut in de touwen liet verdwijnen.

Opstootje en twee keer rood
Er werd aan beide kanten dan wel stevig gespeeld, maar bleef het wel fair. Toch ging bij een speler van VVI de stoppen door en belande een ellenboog in het gezicht van Marinus Hoekstra. De rode kaart was terecht en leek dit de Kollumers in de kaart te spelen. Misschien was Gerbers de weg even kwijt, want binnen tien minuten spelen werd ook Kollum getroffen door een rode kaart in de vorm van twee keer geel voor Adrian Heslinga die iets te fel was bij het veroveren van de bal.

Met tien tegen tien geloofde de thuisploeg er weer in zette opnieuw aan met als gevolg dat Wierd de Vries een kleine overtreding moest maken in de zestien  en Gerbers dit bestrafte met een strafschop. Met overtuiging verdween de bal van de voet van Menno de Vries achter Vonk in de touwen. In het laatste kwart was het voor de Kollumers opnieuw billen knijpen en met lange ballen te proberen nog iets te forceren.  Met hangen en wurgen wist Kollum uiteindelijk de 2-2 over de streep te trekken.

Foto’s:  Maria Dekker    Verslag: André van de Meulen