HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum stuurt Broekster Boys met lege handen naar huis

KOLLUM – Aan spanning geen gebrek zaterdag  op sportpark Baensein te Kollum. De gasten leden hun eerste nederlaag deze competitie tegen een fanatiek Kollum  dat de in de eerste helft verkregen voorsprong met hand en tand verdedigde.

Broekster Boys begon goed aan de wedstrijd met enkele kleine kansjes, maar doordat de Kollumers er bovenop zaten werd het spel van de Boys niet echt gevaarlijk en was er ineens na een kwartier de voorsprong voor Kollum. Joop Pijnacker gaf vanaf rechts een strakke voorzet en toen de achterhoede van de Boys de bal vergat op te ruimen stond Marinus Hoekstra op de juiste plaats om de bal binnen te tikken. In de loop van de eerste helft kreeg Broekster Boys gelegenheid genoeg om de stand in evenwicht te brengen, maar faalden jammerlijk. Zo schoot Hendrik Bouma in riante positie net naast en was het Piet Wessel Dijkstra die voor een lege goal vanaf twee meter de bal hoog over lepelde. Ook Riemer Doornbos kreeg een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar deze poging ging ook hoog over. Kollum kreeg ook kleine mogelijkheden, maar beperkte zich tot het vroeg storen van de Boys-aanvallen wat wonderwel goed lukte. Op slag van rust stond de Kollumer verdediging niet goed en was het Dijkstra met een bekeken schot die leek te scoren. De paal bracht voor Kollum redding.

Na rust begon Kollum furieus aan het tweede bedrijf en kregen Joop Pijnacker en Marinus Hoekstra een paar dotten van kansen die alle jammerlijk mislukten. Het laatste half uur was weer voor de Boys dat de mouwen opstroopte en Kollum onder druk zette. De ene na de andere mooie aanval  werd opgezet en Kollum moest terug. Gelukkig voor de Kollumers stond er in de achterhoede keeper Johan Vonk die deze middag niet wilde capituleren en een dijk van een wedstrijd keepte. Zo reageerde hij perfect op een schot van Siemen Sake Kooistra die van dichtbij leek te scoren, maar keeper Vonk reageerde met een katachtige reactie en ranselde de bal uit de goal. De andere voorwaartsen hadden deze middag het vizier niet op scherp, want menig fraaie kans werd hoog over geschoten of keeper Vonk stond in de weg. De spanning was om te snijden en scheidsrechter Volders strooide op een gegeven moment met geel voor overigens kleine vergrijpen. Beide ploegen wisselden spelers, maar dat veranderde het spelbeeld niet. De Boys speelden op een gegeven moment te haastig waardoor het spel er ook niet beter op werd en de Kollumers kregen nog weer meer vertrouwen om de zege over de streep te trekken. Vlak voor tijd kreeg Kollum nog een vrije trap even buiten het zestien metergebied en het was Joop Pijnacker die prachtig inschoot, maar de verwoestende uithaal spatte op de paal uiteen. De rebound werd door hem hoog over geschoten. Toen het laatste fluitsignaal klonk was het Kollum dat met de volle buit de kleedkamers opzocht en Broekster Boys zijn eerste nederlaag bezorgde.

 

Verslag Jan Hoving
Foto’s Roel Bergsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button