Sport

Kollum-’t Fean 58 boeiend spektakel

KOLLUM – Het is te vroeg om nu al te spreken van een degradatie duel maar ’t Fean had welbegrepen dat tegen Kollum gewonnen moest worden. Met een vliegende start werd Kollum in het eerste kwartier finaal overlopen. Voor men er erg in had stond er 0-2 op de borden. Dat het ‘t Fean dit tempo niet vol kon houden was duidelijk en er ontstond een boeiend duel met veel kansen en mogelijkheden aan beide zijden waarvan ’t Fean de meeste wist te verzilveren. De uitslag 2-5 kun je zeker geflatteerd noemen maar daar zullen de Feansters maling aan hebben.

Het begon al met het verliezen van de toss. De eerste helft moest Kollum richting kantine voetballen en de geschiedenis leert dat dat geen geluk brengt. Onder het motto erop en er over werd de kwetsbare verdediging van Kollum op de proefgesteld. Al in de 2e minuut stond er 0-1 op de borden. Een Kollumer verdediger speelde Joost Nieuwenhuis de bal in de voeten en deze wist dit cadeautje simpel te verzilveren. Nog geen vier minuten later rondde Imani Mchimbwa doeltreffend af en stond er 0-2 op het scorebord. Laatst genoemde speler zag zijn volgende goal wegens buitenspel afgekeurd, maar hij bleef de rest van de middag een plaag voor de Kollumers. De trainer van ’t Fean Yko de Boer schreeuwde zijn jongens tot grote daden en dat is prima maar de constante kritiek op de scheidsrechter getuigd van minder allure. Ook de trainer van Kollum Wierd Kuipers probeerde het tij te keren door aanmoedigingen vanaf de zijkant. Na een kwart wedstrijd kreeg Kollum meer grip op de wedstrijd. Na een overtreding op Hein van Marrum legde de scheidsrechter de bal op de beroemde stip. Deze mogelijkheid is aan Joop Pijnacker wel besteed. 1-2. Maar snel daarna ging de keeper van Kollum in de fout en met een omhaal scoorde Imani Mchimbwa de 1-3. Net voor rust greep Wierd Kuipers in. Jasper Spijkstra werd vervangen door Danny Nicolai.

Er zal in de rust vast een donderspeech gehouden zijn door Wierd Kuipers, maar veel geholpen heeft het niet. Andre van der Molen van ‘t Fean begon vrijwel na de aftrap aan een solo en scoorde de 1-4. Over en weer regende het mogelijkheden maar die werden niet benut, mede door goed keeperswerk. Wel scoorde Hein van Marrum de 2-4 uit een gepareerd schot van Joop Pijnacker. De wedstrijd was ondanks de stand niet gelopen. De vele kansen werden om zeep geholpen maar niet de uitval van ’t Fean. Imani Mchimbwa scoorde beheerst de 2-5 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Jammer genoeg moest Danny Nicolai weer geblesseerd het veld verlaten. De oude blessure speelde weer op. Na 90 minuten floot scheidsrechter Hooienga, die een prima wedstrijd floot, voor het eind en kunnen de drie punten mee naar Surhuisterveen.

Verslag: Gerben Heslinga
Foto’s: RoelBergsma fotografie