Kollum veel te sterk voor Ternaard

TERNAARD – In de laatste speelronde van de voorronde van de Amstel-Cup heeft Kollum in een eenzijdige wedstrijd  tegen Ternaard met een ruime overwinning gedaan wat het moest doen, namelijk winnen. Door het gelijke spel van Hardegarijp tegen AVC is daarmee een plaats in de eerste ronde bewerkstelligd. De eerste twee wedstrijden had Ternaard al met ruime cijfers verloren en ging de ploeg van Wierd Kuipers  met de insteek naar Ternaard dat ook Kollum vandaag in ieder geval met de zege huiswaarts zou keren en dat het dan afwachten was wat de uitsag van de andere wedstrijd zou zijn voor verdere deelname in de Amstel-Cup.

Direct vanaf de aftrap was het een eenrichtingsverkeer op het doel van keeper Klaas Hoekstra van Ternaard en was het voor de Kollumer aanhang afwachten wanneer de score zou worden geopend. Nadat de sluitpost van Ternaard enkele keren redding kon verrichten op oa inzetten van Marinus Hoekstra en Joop Pynacker had kunnen keren was hij net voor het einde van het eerste kwart kansloos op de inzet van Hein van Marrum die zichzelf goed vrij had gespeeld en het laatste tikje overliet aan Gerard van Zonneveld. Tot aan dat ogenblik had Eppie Weidenaar nog geen enkele keer de bal beroerd als keeper. Nadat een inzet van  Janco Postma over het doel verdween was het in de tegen aanval raak voor Kollum, een bekeken vrije trap van Joop Pynacker was voor Hein van Marrum met een simpele voetbeweging om de 0-2 aan te tekenen.  Zonder zelf goed te spelen was het klasse verschil deze middag duidelijk aanwezig en werd dit na een klein half uur in de score tot uitdrukking gebracht door Joop Pynacker die met opnieuw een intikker de 0-3 scoorde.  Nog voor de thee werd de score door de Kollumers tot 0-4 uitgebreid nadat Marinus Hoekstra een goed  en snel afgesloten aanval prima afronde. Wierd de Vries had net voor het sluiten van de eerste helft een prima mogelijkheid, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

Na de thee bleef het spel slechts één kant op gaan en bleef  het wachten voor de Kollumer aanhang op meerdere treffers van hun ploeg. De sluitpost van Ternaard kon zich deze tweede helft onderscheiden met enkele goede reddingen, zo wist hij een schot van Rutger de Poel tot corner verwerken en was de deklat het eindstation op een schot van Hein van Marrum. Na een klein kwartier werd binnen vijf minuten naar later zou blijken de eindstand bepaald, eerst was Robbert Leitmeijer met een geplaatste schuiver trefzeker en na een snel enome vrije trap werd de mooiste treffer deze middag gescoord door Wierd de Vries. Een bekeken vrije trap net buiten de zestien beland na een combinatie tussen van Marrum en Pynacker voor de voeten van Wierd die de bal over de doellijn kom tikken.  In het laatste kwartier had met een beetje scherpte de score nog wel naar dubbele cijfers  kunnen gaan, maar de scherpte ontbrak hierin.  In de slotfase verstapte Johan Vonk zich na een redding en om geen risico te nemen werd hij vervangen door veldspeler Frederik Dijkstra die echter geen noemenswaardigheden kreeg te verwerken.

Met het gelijke spel in  Sexbierum tussen AVC en Hardegarijp heeft Kollum zich weten te plaatsen voor de eerste ronde van de Amstel-Cup. Volgende week zaterdag wacht voor Wierd Kuipers de opening van de competitie met de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys.

Verslag en Foto’s:  André van der Meulen