HoofdnieuwsSport

Kollum vergeet te scoren in de laatste wedstrijd

HALLUM – In de laatste wedstrijd van het seizoen was er voor Kollum nog van alles mogelijk, periodetitel pakken, maar ook het seizoen als een nachtkaars laten uitgaan. Tegen de kampioen Wykels Hallum vergat de ploeg de kansen te benutten om aanspraak te maken op de zegen. Aangezien de uitslagen van de concurrenten na het laatste fluitsignaal positief waren, gaat het seizoen toch enigszins teleurstellend voorbij.

Direct vanaf de aftrap liet Kollum zien dat men het de kampioen wilde verslaan om nog kans te maken op misschien een toetje van het seizoen. De eerste mogelijkheden was voor Kollum, de laatste weken goed spelende Benjamin Zondervan zag zijn inzet worden gekeerd door Desmond Louwerens. Nog in de openingsfase zag ook Arne Jan de Boer zijn geplaatste schot worden gekeerd door de sluitpost van Wykels. Aan de andere kant zag Andries Dijkstra een geplaatste schot van Gwen Dijkstra net naast de goal verdwijnen. Dat het voor de Kollumers moeilijk zou worden om Desmond Louwerens deze middag te verslaan, was zeker in het eerste deel van de wedstrijd het geval te zijn. De altijd hard werkende Gerard van Zonneveld kreeg de bal maar niet binnen. Tot driemaal toe was het of de keeper die in de weg stond, of liet hij de bal via de paal of de lat over het doel verdwijnen. Daar waar Kollum vergat te scoren was het aan de andere kant waar de kampioen tot driemaal toe toesloeg en de verdediging van Kollum het nakijken gaf. Peter Jan Schuts en tweemaal Gwen Dijkstra zetten de Kollumers op een ruime 3-0 achterstand. Op slag van rust wist stond Gerard van Zonneveld op de juiste plaats om de afgemeten voorzet van Randy van Malsen beheerst binnen  te koppen.

In de rust was het voor een ieder van Kollum die de tussenstanden op de andere velden had bekeken en zag het er voor Kollum allemaal gunstig uit zag, echter was het wel zaak om zelf alles uit de kast te halen om alsnog de winst mee naar huis te halen. Met een dubbele wissel, Denny Nicolai en Jelle Schat voor Johannes van der Ploeg en Jesper Spijkstra startte Kollum aan de tweede helft. De eerste mogelijkheid was al vrij snel, echter opnieuw was het Louwerens die een zekere treffer van Kollum tegenhield. Op aangeven van Benjamin Zondervan was het opnieuw Gerard van Zonneveld die de bal niet tot een doelpunt wist om te zetten.

De laatste weken goedspelende Randy van Malsen werd goed aangespeeld en kwam hij alleen voor Louwerens, die niets anders kon dan hem aan te tikken. Iedereen, inclusief de sluitpost van Wykels na afloop aangaf dat hij van Malsen had aangetikt, had verwacht dat scheidsrechter Kraak zou fluiten voor de overtreding, liet deze echter gewoon doorspelen. De druk van Kollum bleef, maar was Louwernes deze middag niet te passeren, ook al had hij eigenlijks niet meer op het veld mogen staan. Daar waar Kollum vergat te scoren, was Wykels dodelijk in het benutten van kansen en besliste kort na de dubieuze beslissing van Kraak de wedstrijd, nadat Dijkstra eerst de bal niet goed wist te controleren was Gwen Dijkstra er als de kippen bij om de 4-1 aan te tekenen. De wedstrijd was daarmee gespeeld, ook al probeerde Jaring Kloetsra het met zijn laatste wissel en achterin één op één te gaan spelen het nog wel om terug te komen in de wedstrijd. Het geloof bij de Kollumers was echter verdwenen en kon Wykels de wedstrijd rustig uitspelen en nog tweemaal matig verdedigen afstraffen en daarmee de titel met een overwinning af te sluiten.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button