HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum verspeeld laatste kans

HARDEGARIJP – In een troosteloze ambiance streden Hardegarijp en Kollum in een degradatie duel om nog een kleine kans te behouden om rechtstreeks te degraderen.  Daar waar de Kollumers gebaat waren bij alleen een overwinning bleek de ploeg de inzet die het tegen Be Quick wel had vandaag niet bij machte om aanspraak te maken op de winst. De thuisploeg wist alleen vanaf de stip in tweede instantie ( Marinus Hoekstra keerde de inzet van Rick de Groot ) het net te vinden.

Onder leiding van de verder onopvallend scheidsrechter Schuring was de openingsfase voor de thuisploeg en moest Marinus Hoekstra enkele keren handelend optreden om zijn defensie te helpen. Aan de andere kant stond de goed spelende goalie aan de basis van de eerste kans voor zijn ploeg. Met een lange bal wist hij Romke Bos te vinden, die met een actie vrij de zestien binnen kon komen, echter ontbrak het de voorwaartsen om de trekker over te halen en er slechts een corner over bleef. De openingsfase voorspelde nog iets goeds, niet resoluut verdedigen bracht Leo Spindelaar vrij voor Hoekstra, echter ging zijn schot via de kruising over het doel. Met een bekeken voorzet moest aan de andere kant Freerk Jan Oosterhuis een bal van Joop Pynacker tot corner verwerken. Nadat Marinus Hoekstra van dichtbij opnieuw zijn klasse toonde op een inzet van Bouke de Vries kreeg hij na een klein half uur spelen een strafschop tegen. Een lichte overtreding zag Schuring voldoende om de bal op de stip te leggen. Rick de Groot belaste zich met dit klusje, maar zag zijn inzet gekeerd door Hoekstra, echter was vervolgens kansloos op de rebound van Leo Spindelaar die attent was meegelopen, daar waar de Kollumers dit nalieten te doen.

Na de rust bracht Kuipers de van een blessure terug gekomen Rutger de Poel binnen de lijnen voor Jesper Spijkstra. De eerste kans was voor de Kollumers die een vrije trap kregen op de rand van de zestien, met zij linker een uitgelegen mogelijkheid voor Romke Bos. Met een bekeken schot probeerde hij het Oosterhuis lastig te maken, maar de bal verdween over de goal. Door de straffe wind over het veld werd het veldspel voor het publiek er niet beter om.

Voorin wist Kollum het de verdediging van Hardegarijp niet echt lastig te maken en kon Ooosterhuis zonder echt in de problemen te komen zijn doel schoon te houden. Aangezien ook Hardegarijp verzuimde de zege veilig te stellen bleef het tot aan het laatste fluitsignaal spannend. Ook de wissels die beide trainers brachten, veranderde niet veel aan de matige wedstrijd. In de blessuretijd kreeg Kollum nog een mogelijkheid met een vrije trap, echter het geloof was er deze middag niet. De thuisploeg houd door de zege uitzicht op behoud, terwijl Wierd Kuipers met zijn ploeg nu wel met een houdine act moet komen om nog degradatie te ontlopen.

 

Verslag:  André van der Meulen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button