HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum weet niet te verrassen tegen Zeerobben

KOLLUM – Na de overwinning afgelopen zaterdag op VVI wist Kollum dit tegen de kampioenskandidaat Zeerobben thuis op Paasmaandag geen vervolg te geven. Voor rust speelde de ploeg een uitstekende wedstrijd, waarin Joop Pynacker met twee treffers van hoog gehalte vriend en vijand de handen op elkaar liet brengen. Na de thee kon Kollum het goede spel geen vervolg te geven en verspeelde in twee minuten een goede uitslag.

Onder leding van de naar later bleek matige scheidsrechter Walters, die met een tiental gele kaarten in de sportieve wedstrijd zijn negatieve stempel op de wedstrijd drukte. In de voorzichtige openingsfase waren de eerste kansjes voor de thuisploeg, die vrijuit tegen de kampioenskandidaat begonnen. Het verschil tussen de ploeg die om de titel speelde en de ploeg die tegen degradatie speelde was niet te zien.
Klasse van spits Joop Pynacker.
Na een kleine vijftien minuten spelen kreeg Joop Pynacker de bal aangespeeld aan de zijkant van het veld en met een bekeken schot liet hij de bal verdwijnen van zijn rechtervoet, daar waar niemand gevaar zag in zijn schot verdween de bal achter keeper Nuta in de kruizing. Met de verdiende voorsprong bleef Kollum zeker niet de mindere en liet de ploeg zien dat men zich niet wilde neerleggen bij eventueel degradatie. In de levendige eerste helft kwam Zeerobben via een kopbal op de lat van Patrick van der Veen dichtbij de gelijkmaker, echter verder liet Marinus Hoekstra het op de goal van de Kollumers weinig toe. Halverwege het eerste bedrijf was hij echter kansloos nadat een misverstand tussen hem en zijn verdediging de bal vanaf de voet van Higor da Silva met een boogbal in het lege doel verdween. Lichte irritatie over en weer was voor de naar later bleek kaartentrekkende scheidsrechter Walters reden om met gele kaarten te strooien zijn stempel op de sportieve wedstrijd te drukken. Uit het niets belande een lange bal na een kleine half uur spelen voor de voeten van Pynacker, die met een vloeiende beweging de bal meenam en nadat hij de back had uitgespeeld het overzicht bewaarde en Nota voor de tweede keer het nakijken gaf. Dat de verdiende voorsprong niet hoger uitviel voor rust kon men zichzelf verwijten, oa Jesper Spijktra was in de slotfase ongelukkig met tweemaal een prima actie waarin de bal net naast de goal verdween.

Na de rust was het spel aan beide kanten in eerste instantie van minder gehalte, de Kollumers konden het goede spel geen vervolg geven. Aan de andere kant wist de ploeg uit Harlingen het de verdediging ook niet echt lastig te maken.
 Kollum verspeeld voorsprong in twee minuten.
Het einde van de eerste tien minuten was voor de Kollum de nekslag, een onschuldige voorzet bracht David van der Pol  vrij voor de goal en zijn schot verdween bij de tweede paal achter Marinus Hoekstra voor de gelijkmaker. Vanaf de aftrap verspeelde Kollum gelijk de bal  en kon van der Pol de bal onderscheppen en met een bekeken schot Hoekstra opnieuw het nakijken te geven.  De klap die Zeerobben uitdeelde kwam hard aan bij Kollum, het vertrouwen had een tik gekregen waar men eigenlijks niet meer uit wist te komen. De wil was er wel, maar gevaar voor het doel van Nota van de gasten was sporaties. Ook de wissel, waarin debutant Arjen Zijlstra met zijn achtien jaar zijn opwachting mocht maken kon hier geen verandering in brengen.
   Keepers – spelerswissel
Daar waar van Gaal tijdens de WK zijn keeper wisselde net voor de strafschoppenserie, had de Kollumer trainers Kuipers en Mulder een taktische wissel in petto. Spits Marinus Hoekstra die noodgedwongen al enkele weken noodgedwongen op de goal moet staan werd het laatste kwartier vervangen door A junior Sjoerd Buwalda, terwijl Hoekstra zelf naast zijn maatje Pynacker weer in de spits kwam te staan. In de rommelige slotfase wist Kollum hier echter niet het verdiende gelijkspel uit het vuur te slepen. Nadat Sjoerd Buwalda eerst nog prima redding bracht op een inzet van Da Silva was hij in blessuretijd echter kansloos nadat dezelfde speler de bal bekeken in het doel schoot en hiermee de wedstrijd besliste.

Verslag Andre van der Meulen. Foto’s Maria Dekker.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button