Kollum wint terecht van Anjum

KOLLUM – Voor Kollum was maandagmiddag de thuiswedstrijd tegen Anjum belangrijk in verband met de stand in de 2e periode, waar het nog kansen heeft. Maar ook Anjum had nog kansen op een goed resultaat in deze periode.

Het zou hierdoor een spannende wedstrijd kunnen worden, maar dat werd het niet.

Kollum startte opnieuw met Johan Schat voor de nog niet geheel herstelde Ruben Merkus en Arne Jan de Boer, die op het laatste moment moest starten voor de niet geheel fitte Randy van Malsen , op het middenveld. Beiden leverden deze middag een prima prestatie.

Na een wat rommelige start mocht Joop Pijnacker in de 4e minuut een vrije trap nemen van buiten het strafschopgebied. Hij krulde de bal in de verste hoek, waar keeper Lolke Dijkstra kansloos was: 1-0.

Anjum stopte hierna meer energie in de wedstrijd en had een licht veldoverwicht, maar echte kansen kwamen er niet. Kollum bleef rustig combineren en dat leidde in de 27e minuut tot een mooie combinatie over vele schijven, waarbij aan het einde Benjamin Zondervan werd gevonden. Na een korte demarrage gaf hij een strakke voorzet, die Joop Pijnacker bij de 2e paal in eens op de slof nam: het stond in de 27e minuut daardoor 2-0.

Kollum kreeg daarna nog enkele grote kansen voor Joop Pijnacker en Marinus Hoekstra, maar wist niet te scoren.

Anjum bleef zo af en toe gevaarlijk. Tegen het einde van de 1e helft leidde een goede combinatie tussen Stephan Overkempe en Jan Tijtsma tot een grote kans voor de laatste, maar hij miste finaal de bal.

Kollum kreeg ook nog een goede kans voor de rust  maar Joop Pijnacker schoot na een goede combinatie met Benjamin Zondervan over.

De goed leidende scheidsrechter Leuring uit Tynaarlo floot bij de stand 2-0 voor de rust.

Na de rust kwam Anjum gemotiveerd uit de kleedbox. De uitstekend keepende Auke Hoekstra moest enkele keren handelend optreden bij schoten van Jan Tijtsma en Stephan Overkempe, maar hield het doel schoon.

Een vrije trap in de 65e minuut werd door Benjamin Zondervan ineens op het doel geschoten,

keeper Dijkstra, met Marinus Hoekstra in zijn buurt, verkeek zich er op, waardoor de bal in het doel verdween: 3-0.

Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Anjum wilde nog wel, maar kon niet en Kollum hoefde niet meer.

Ook de wissels brachten bij Anjum niet het gewenste succes, alhoewel de kwaliteiten van de 16-jarige Arjen Schregardus onmiskenbaar waren.

Kollum wisselde Randy van Malsen voor Marinus Hoekstra en even later kreeg Arne Jan de Boer een terechte publiekswissel voor zijn zeer goede spel deze middag.

Anjum probeerde de stand nog wat draaglijker te maken, maar de goed spelende verdediging van Kollum en de uitblinkende middenvelder Johan Schat zorgden er voor dat de kansen voor Anjum in de kiem werden gesmoord.

Een terechte overwinning leverde de 2e plaats in de stand op voor Kollum en nog alle kansen in de 2e periode.

Verslag: Hans Wietsma
Foto’s: Roel Bergsma fotografie