HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland c.a. doet mee aan Woonoffensief Fryslân

KOLLUM – Op zaterdag 15 februari 2014, ´s ochtends om tien uur, opent wethouder Lieuwe Berend Bijleveld het woonoffensief van de gemeente Kollumerland c.a. De gemeente en Platform Wonen in Kollumerland, organiseren op deze dag van ´s ochtends tien uur tot ´s middags vijf uur een woningmarktdag op het gemeentehuis in Kollum. Vanaf kwart over tien start de markt door tientallen bedrijven.
De markt is een onderdeel van het Fryslân Woonoffensief dat op initiatief van de provincie in de hele provincie wordt georganiseerd.

 

Pakket aan voordelen
Heeft u belangstelling voor het kopen van een huis? Dan kunt u op deze dag terecht bij het Woonoffensief in het gemeentehuis te Kollum. Het is nu zeer aantrekkelijk om een (eerste) woning te kopen.

Wie op deze dag of in de daarop volgende vier weken een woning tot € 200.000 koopt, krijgt een pakket aan voordelen, aangeboden door de provincie Fryslân. Dit pakket bestaat per woning uit:

•           € 2.400 duurzaamheidslening;

•           € 20.000 renovatieregeling (woningen tot € 150.000);

•           Actietarief aankoopmakelaar € 995,-;

•           Lokale acties en kortingen.

Woningmarktdag Kollum
Diverse makelaars presenteren hun huidige woningaanbod en geven advies bij de aan- en verkoop van een woning. Het Platform Wonen in Kollumerland geeft informatie over de voordelen van het wonen in deze gemeente.
Bij de stand van de gemeente kunt u informatie krijgen over subsidies, regelgeving, bestemmingsplannen, vergunningen etc. Een notaris geeft informatie over bijvoorbeeld zaken als overdracht, schenkingen en erfrecht.
Uiteraard ontbreken de banken en overige financiële instellingen niet op deze woonmarkt. Zij kunnen u informeren over hypotheken en financieringen.
Het E-team informeert u over duurzaam wonen en uiteraard zijn er diverse bouwbedrijven, bouwadviseurs, woninginrichting adviseurs aanwezig om u diverse mogelijkheden te laten zien.

Kinderen welkom
Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Terwijl u als ouders in gesprek bent, kunnen de kinderen genieten van een groot springkussen en wat lekkers.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button