HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland en Oosterhof Holman tekenen overeenkomst voor herinrichting Diepswallen

KOLLUM – Maandag 2 juli is de overeenkomst ondertekend tussen de gemeente Kollumerland c.a. en Koninklijke Oosterhof Holman uit Grijpskerk om de herinrichting van de Ooster- en Westerdiepswal en directe omgeving te realiseren.

Na een intensief aanbestedingstraject is de definitieve gunning gegeven aan Koninklijke Oosterhof Holman. Eind dit jaar wordt begonnen met het vervangen van de houten walbeschoeiing aan de Ooster- en Westerdiepswal te Kollum. Tevens zal de brug over de Voorstraat en de voetgangersbrug tussen de Ooster- en Westerdiepswal worden vervangen. “Het vervangen van de walbeschoeiing biedt ook een unieke kans om het historisch centrum van Kollum weer in oude luister te herstellen”, aldus wethouder Jelle Boerema. “En we hebben er alle vertrouwen in dat Koninklijke Oosterhof Holman deze klus prima kan klaren”.

Algemeen directeur van Koninklijke Oosterhof Holman, de heer Harm Beerda, is ingenomen met deze klus. “Het is een uitdagend en complex project. Om er een succes van te kunnen maken, gaan omgeving, opdrachtgever en bouwteam intensief samenwerken.

Meer informatie over de herinrichting van de Diepswallen is te vinden op www.kollumerland.nl en op facebook www.facebook.com/Kademurenkollum.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button