HoofdnieuwsRegionaal

Kollumers die hun droom verwezenlijken int mooie Karinthië

STEINDORF AM OSSIACHERSEE /KOLLUM – Maandagmiddag was  bij Omrop Frysân in het radioprogramma van Geert van Tuinen een interview te horen met “Oud” Kollumers Hessel, Sandra en Roy Planting. Het radiofragment is onder het bericht te beluisteren volgt hun eigen verhaal.

“Op 11 december 2013 zijn wij geëmigreerd naar Oostenrijk. In het prachtige Karinthië proberen wij nu onze droom waar te maken! In 2014 zijn wij eigenaar geworden van “Haus am Wald”. Wij hebben 2 grote appartementen en een studio. Na een grondige verbouwing van 3 maanden zijn ze allen gereed voor verhuur. De appartementen zijn modern ingericht met alle voorzieningen maar de “Oostenrijkse” sfeer is zeker behouden gebleven.Deze zomer hopen we nog met het verbouwen van een 4e appartement te kunnen beginnen.”Haus am Wald” ligt op 550 meter hoogte en heeft een prachtige ligging, uitzicht op de bergen en de “Ossiachersee”. Hier bevinden zich talrijke wandel- en fietsroutes. U wandelt bv vanuit de tuin zo de Gerlitzen op naar een hoogte van 1900 meter waarna u met de boot over de Össiachersee weer terugkeert in Steindorf.

“Haus am Wald” is 5 minuten verwijderd van de Össiachersee, waar zichtalrijke strandjes bevinden. Ook in de winter is deze omgeving zeker de moeite waard. Op nog geen 8km van ons huis bevindt zich het skigebied “Gerlitzen”. Een echt familie skigebied met 60 km aan afdalingen. Tevens bevindt ons huis zich 30 kilometer van de Italiaanse en Sloveense grens. Dus een uitstapje naar Venetië behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Door de zuidelijke ligging heeft Karinthië een zeer milt klimaat en veel zonuren.

Karinthië heeft dus voor jong en oud veel te bieden en daarom hebben wij juist voor deze omgeving gekozen. Zelf hebben wij als gezin ook al veel uitstapjes gemaakt en veel van de omgeving gezien. Tijdens uw verblijf wijzen wij u dan ook graag op leuke uitjes.

Wij  hopen dat U na een bezoek aan “Haus am Wald” net zo enthousiast wordt over deze omgeving als ons.”

www.hausamwald-karinthie.com 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. He Sandra en familie..wot geweldig dit intervieuw en ik wol jimme un hiele prutte gelok en plezier en succes tawinskje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button