Kollumerteam 35+ niet opgewassen tegen Friese Boys 45+

KOLLUM – Na de eerste plaats in de najaarscompetitie met het nieuwe Friese Boys 45+ team werd de voorbereiding gestart voor de voorjaarsreeks. Jan Kempenaar had al eerder Kollum als oefentegenstander geprobeerd, helaas werd de wedstrijd toen afgelast. Kollum heeft onder leiding van Bauke Tom Schat een 35+ team opgestart. Dit team gaat nu ook de competitie in.  De Friese Boys selectie van coach “Abraham” Gosse Beerda bestond uit tien spelers. Er werd zeven tegen zeven gespeeld. Helaas werkten de weersomstandigheden niet echt mee met natte sneeuw en een beetje regen. Er waren de nodige sms-jes en telefoontjes, maar de consul keurde het veld goed. Het veld lag er trouwens uitstekend bij. Om 19.30 uur probeerde aanvoerder Jan Kempenaar het team in een rondo te krijgen en een yell te laten roepen, helaas de helft van de selectie bedankte daarvoor. Daarnaast speelde de helft van de spelers met een lange broek. Het teamgevoel was er toen nog niet. In de beginfase waren beide teams zoekende en alras kwamen er kansen, helaas voor Friese Boys stond Jan de Boer uitstekend te keepen. De spitsen Jan Kempenaar en Henk de Boer misten de nodige mogelijkheden na aanvoer van Jan Hoogsteen en Jappie Borger. De verdediging met Tom van der Beek en Hielke de Graaf probeerden keeper Johannes Kobus te ontlasten. Dat lukte niet altijd en de keeper moest enkele malen handelend optreden. Bijna kwam Kollum op voorsprong toen Johannes een bal tegen het aluminium liet glippen. Friese Boys had geluk, maar in de slotfase van de eerste helft belandde een scherpe voorzet van Jan Lautenbach bij de tweede paal via de keeper uiteindelijk in het doel 0-1. Jan Lautenbach viel in september 2012 bij het 45+ toernooi na vijf minuten spelen uit met een kuitblessure. Hij is inmiddels hersteld en kon de gehele wedstrijd meespelen. In de rust onder het genot van een bakje thee werden de puntjes op de i gezet.

In de tweede helft was het weerbeeld onveranderd en werd er nog vijfentwintig minuten lustig op los gespeeld. Na een handvol minuten kwam een ingooi van Hielke bij Jappie terecht. Na een combinatie kwam de bal bij nieuwkomer Klaas van Houten terecht, die de achterlijn haalde. De opstomende Hielke leek alleen voor de keeper zijn eerste doelpunt te scoren, maar zag spits Jan vrijstaan en 0-2 was een feit. Spits Jan was los want hij scoorde in een kort tijdsbestek nog twee keer en dus een zuivere hattrick, voorbereidend werk was van Jan Hoogsteen. Henk de Boer was niet al te gelukkig in de afronding en bleef droog staan. Keeper Bauke Tom stond bij tijd en wijle prima te keepen. Kollum kreeg kansen, zelfs Piet van der Kloet voor leeg doel, wist keeper Johannes niet te passeren. Klaas van Houten zorgde na een onderschepping dat spits Jan in balbezit kwam. Jappie werd op maat bediend en zorgde van dichtbij voor de 0-5. Het slotakkoord kwam van Friese Boys. Klaas Praamstra bediende Klaas van Houten op maat en 0-6 was tevens de geflatteerde eindstand. Spits Mient Mulder werd nog niet gemist.