HoofdnieuwsRegionaal

Kom naar de Taizé avond Kollum en vind rust!

KOLLUM – Heb jij het ook zo druk? Is een dag voor jou ook een race tegen de klok? En wil jij alles onder controle hebben en houden? Kies dan voor een moment van rust op donderdagavond 21 september 2017 om 20.00 uur in de Oosterkerk Kollum. Een rustmoment in de stijl van de gemeenschap van Taizé. De ervaring en sfeer van Taizé zijn nooit te evenaren, maar we kunnen wel de mooie liederen zingen en ons met elkaar in alle rust tot God richten. Een ieder van jong tot oud is van harte welkom. Om 19.30 uur beginnen we met een kop koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en verder te praten.

Werkelijk rust vinden
In april 2016  waren een aantal jongeren en volwassenen uit Kollum in Taizé en hebben een week lang geleefd in de rustige omgeving van een klooster. Met veel persoonlijke ontmoetingen en gesprekken. Met als doel om zelf te groeien in geloof maar ook om anderen te helpen om te groeien in geloof.  Een persoonlijke groei van het uit handen geven van controle naar vertrouwen en geloven.

Wat is Taizé?
Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk. Elke week (maar vooral in de zomer en rond Pasen) komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor meestal een week van ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap Bijbelinleidingen. Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte.

Halen en brengen
Mensen die graag willen komen maar afhankelijk zijn van vervoer kunnen bellen met Roeland Westra: 0511-453763. Dan halen wij u op en brengen wij u naar afloop weer thuis.

Taizé groep Kollum
Leo, Ynte, Gerbrich, Korina, Christianne, Ineke en Roeland

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button