Sport

Kootstertille wint van WTOC

KOOTSTERTILLE – SC Kootstertille heeft de thuiswedstrijd tegen WTOC met 2-1 gewonnen. Bij de rust was de stand 1-0.
Direct na het beginsignaal zocht WTOC de aanval. Een schot van Wierd de Vries leverde niet meer op dan een hoekschop en Jelmer de Boer schoot over. De eerste grote kans was echter voor de thuisclub toen Kees de Vries alleen op doelman Geoffrie Hoiting afging. De WTOC-doelman redde echter voortreffelijk. Niet veel later stond De Vries aan de basis van de openingstreffer. Met een fantastische actie passeerde hij twee WTOC-spelers waarna zijn voorzet werd ingeschoten door Tony Bierma, 1-0. WTOC probeerde terug te komen maar pogingen van Jaap de Bruin en Wierd de Vries leverden geen doelpunt op. Een pass van Tom van der Veen op Harmen Tabak leverde de Kootstertille-speler een grote kans op maar de bal verdween naast het WTOC-doel. Niet veel later kreeg Van der Veen zelf een kans toen hij alleen voor het doel verscheen maar doelman Hoiting lag ook nu in de weg. Pal voor de thee zette WTOC aan; Jelmer de Boer schoot naast en de gelijkmaker was dichtbij toen Sybren Bosma uit een vrije trap de lat raakte.

Na de rust verdween een poging van Jitze Keizer over het Tilster doel. Toen de WTOC-defensie even aarzelde met opruimen leverde dit een kans op voor Tom van der Veen maar zijn schot ging rakelings naast. De thuisclub breidde de voorsprong uit toen Van der Veen na een counter wel succes had, 2-0. Nadat Jaap de Bruin over kopte leek Kees de Vries op weg naar 3-0 maar via de lat ging de bal over het WTOC-doel. WTOC drong aan en Jaap de Bruin tikte de bal via een Tilster speler naast. Toch scoorde WTOC toen Sybren Bosma uit een vrije trap fraai raak schoot, 2-1. WTOC zette daarna alles op alles maar kannsen kreeg de ploeg niet meer zodat het 2-1 bleef.

 

Reacties:
“ Een verdiende overwinning; In de eerste helft moeten we met 4-0 voorstaan” vond Kees de Vries van SC Kootstertille. “We kregen dikke kansen, we hadden het moeten afmaken. Ons doel dit seizoen is er inblijven. Dat wordt nog lastig genoeg. Alles is nu bonus voor ons. Je moet ook een beetje geluk hebben maar vandaag hadden we meer doelpunten moeten maken”
“We begonnen goed aan de wedstrijd” vond Sybren Bosma van WTOC. “Het moet ook een beetje meezitten. We kregen genoeg kansen maar het was allemaal net niet. De 2-1 viel te laat. We hebben ons zelf tekort gedaan vandaag. SC Kootstertille maakte het in de counter goed af. We zitten in een mindere fase. Wil je meedoen om het kampioenschap dan mag je geen punten laten liggen maar dat doen we wel.

 

Opstellingen:
SC Kootstertille: 1 Anko Uiterdijk 2 André Boorsma 3 Pieter Hoekstra 4 Menno Waasdorp 5 André Faber 6 Douwe Hoekstra (15 Jesse Maas) 7 Harmen Tabak (13 Bennie de Vries) 8 Tony Bierma 9 Kees de Vries 10 Gerbrand Waaksma 11 Tom van der Veen.
WTOC: 20 Geoffrie Hoiting 2 Taede van der Ploeg 3 Berend-Jan Prins 4 Jan Smid (12 Jilmer Dijkstra) 5 Wierd de Vries 6 Heine de Bruin 17 Sybren Bosma 10 Jitze Keizer 7 Jaap de Bruin (14 Wiebe Smid) 9 Jelmer de Boer 11 Jilles Bosma.
Scheidsrechter: Jaap Drost (Blija)

foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button