RegionaalSport

Kristien Gommers 3e op Fries kampioenschap turnen in Joure

JOURE – Zaterdag mochten de laatste turnsters hun kunsten laten zien op het meerkamp Fries kampioenschap te Joure.In de eerste wedstrijd waren Lieke de Bruin jeugd N4, Emmy Bloemsma jeugd F en Kristien Gommers jeugd E. Emmy heeft een constante wedstrijd geturnd, maar vandaag niet de puntjes op de I gezet. Lieke heeft met blaren de gehele brug oefening geturnd wat een bikkel! Ook bleef ze met alles op de balk staan. Kristien heeft een stabiele strakke wedstrijd geturnd. Dit werd wederom beloond met een bronzen medaille. Nu heeft ze haar medaillekast weer aangevuld.

Julia Lautenbach komt uit in de categorie junior f. Op brug werd ze 5e, maar haar beste toestel was vandaag overduidelijk de balk. Een oefening zonder wiebels werd zonder twijfel beloond met de eerste plek. Julia kampte gisteren al met ziekte en ook vandaag was dat nog het geval. Ze werd 7e in het eindklassement.

Maxime Feenstra en Femke de Bruin turnen in de categorie junior E. Maxime Feenstra werd op de balk 5e. Ze begon haar oefening erg strak. Haar beste toestel was de brug waar ze 2e op werd. Op vloer en sprong liet ze iets teveel punten liggen, waardoor ze niet op het podium belandde. Ze werd 5e. Ook Femke de Bruin was vandaag niet topfit, maar wederom blonk ze uit op de balk. Ze wist haar zenuwen goed in bedwang te houden en behaalde de hoogste score van al haar tegenstanders. Ook sprong ze vandaag voor het eerst half in half uit!

In wedstrijd 4 mocht Femke Damstra in de junior D turnen. Ze begon sterk op brug, bij balk verloor ze wat punten door een val na de arabier. Helaas was daarna bij vloer nog een glijpartij bij de overslag waarbij ze nog op kracht een hurksalto wist te maken. Met deze 2 missertjes behaalde ze uiteindelijk toch nog een nette 5e plek.

In wedstrijd 5 mocht Anna Nuveld senior D nog turnen. Ze begon met een mooie vloeroefening met hier en daar nog wat kleine verbeter puntjes. Daarna kwam sprong. Hierbij sprong ze een mooie yamasitha het lukte haar vandaag alleen niet om in 1 x stil te staan.

Daarna kwam brug. Een onderdeel wat Anna normaal goed kan. Bij het inturnen ging het al helemaal mis. Annie viel meerdere keren. We hebben de oefening terug gebracht naar de basis echter was ze hierna zelf over de uitvoering niet tevreden. Als laatste kwam nog balk. Er waren al veel meiden vanaf gevallen. Anna ging er voor en maakte er een mooie oefening van. Hiermee behaalde ze met val zelfs nog een tweede plek. Uiteindelijk waren haar prestaties vandaag goed voor een vijfde plek.

Over twee weken sluiten deze meiden het seizoen af met hopelijk veel medailles op de Friese kampioenschappen per toestel in Drachten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button