KV Invicta mist strijd om promotie

KOLLUM – Op 14 februari stond voor KV Invicta de laatste thuiswedstrijd in de zaal op het programma. Voor de Invictanaren een laatste kans om nog mee te  strijden om de tweede plaats en eventueel een promotiewedstrijd te mogen spelen. Er moest dan gewonnen worden van de koploper HHV, die tijdens deze wedstrijd kampioen konden worden.

In de aanval startten Arjan Kiewiet, Annejan Miedema, Sijke de Vries en Danielle Broersma. In de verdediging stonden Jarich Hiemstra, David van Dusschoten, Gerdien Kuipers en Wilma Grijpma.
De mascotte, Ruurd Meindertsma  was ook weer aanwezig tijdens deze wedstrijd! Folkje Tjalsma moest helaas de wedstrijd ook vanaf de bank bekijken vanwege een knie blessure.

Pupil van de week was Eelke Dam uit D2. De wedstrijdbal werd deze wedstrijd aangeboden door Hummel AGF.

In een goed gevulde sporthal begonnen de Kollumers om 19:30 uur aan de wedstrijd. Invicta begon scherp aan de wedstrijd en had goede aanvallen maar dit leidde nog niet direct tot een doelpunt. HHV begon ook scherp aan de wedstrijd en was twee keer trefzeker vanaf ruime afstand, 0-2. Er werd over en weer gescoord. Jarich scoorde een kansje, Sijke maakte een prachtige doorloopbal en Danielle wist van afstand de korf te raken. Na 18 minuten werd het eerste gaatje van twee doelpunten geslagen in het voordeel van de Kollumers. Door goals van Arjan en een verdiende strafworp van Sijke werd het 6-4. HHV wist al snel weer gelijk te maken met een afstander en een strafworp, opnieuw stonden beide ploegen opnieuw gelijk, 6-6. Na opnieuw scores aan beide kanten werd er vlak voor rust door de tegenstanders uit Hollandscheveld voor de eerste keer een gat geslagen van drie goals in hun voordeel. De spelers gingen rusten met een stand van 7-10.

Na rust werd er lang niet gescoord. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Na 11 minuten in de tweede helft was het HHV dat een vrije bal kreeg waaruit gescoord werd. Gerdien Kuipers maakte een mooie afstander waardoor de stand op 8-12 kwam. HHV bleef scoren en het werd voor de Kollumers moeilijk om het gat van vier doelpunten in te halen. Jarich scoorde in de laatste fase van de wedstrijd nog met een strafworp en een afstandschot, maar de Kollumers kwamen te kort in deze wedstrijd. Eindstand 10-14. Invicta heeft strijdlust getoond en heeft het de spelers uit Hollandscheveld lastig gemaakt tot de laatste minuut. Voor de Pruttelpotformatie zit er nu geen promotiewedstrijd meer in, en HHV is kampioen in deze competitie.

7 maart komt Invicta nog één keer uit in de zaal. Ze reizen dan af naar KIOS’45 voor de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen.