HoofdnieuwsRegionaal

Laatste meedenksessies over nieuwe gemeente DFK

KOLLUM – Woensdag 12 oktober vinden de laatste meedenksessies plaats over het samengaan van de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. De meedenksessies staan in het teken van de werkwijze van de nieuwe gemeente en de verwachtingen die inwoners van de nieuwe gemeente hebben. De laatste meedenksessies vinden aanstaande woensdag plaats om 19.30 uur in de gemeentehuizen in Dokkum, Ferwert en Kollum.

De drie gemeenten nodigen hun inwoners van harte uit om hier hun zorgen, ideeën of vragen tijdens de laatste sessies naar voren te brengen.
Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. zijn van plan om in 2019 samen te gaan. De fundamenten van de nieuwe gemeente worden nu al gelegd en input van inwoners is daarbij van groot belang. Tijdens de eerste meedenksessies op woensdag 28 september en 5 oktober hebben de gemeenten al goede adviezen van inwoners gekregen. Burgemeester Bilker, voorzitter van de stuurgroep herindeling, roept ook namens burgemeester Marga Waander en burgemeester Wil van den Berg op om “no mei ús mei te tinken, want we wolle graach safolle mooglik reaksjes ha.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button