RegionaalSport

Lang gekoesterde wens sportclubs Twijzel in vervulling

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders willen twee kunstgrasvelden in Twijzel aanleggen. Het college zet zich samen met het dorp en de betrokken sportverenigingen in om het plan voor het einde van dit jaar te realiseren. ‘Ik fyn it tige wichtich om mei en troch in grutte ynbring fan it doarp dizze moderne sportfoarsjenning te realisearjen. Dat is goed foar de leefberens fan it doarp’, aldus wethouder Klaas Antuma.

Vernieuwing sportcomplex

In nauwe samenspraak met de betrokken sportverenigingen heeft de gemeente een herinrichtingsplan voor het sportcomplex aan de Mounewei in Twijzel gemaakt. Er komen onder andere twee kunstgrasvelden. De voetbal- en korfbalvereniging maken samen gebruik van het vernieuwde sportcomplex.

Woningbouw en parkeerruimte

Het plan voorziet verder in woningbouwontwikkeling op de plek van het huidige korfbalveld. Ook komen er meer parkeerplaatsen. Daarmee behoren de huidige parkeerproblemen aan de Mounewei binnenkort tot het verleden.

Financiering

De totale kosten voor het herinrichtingsplan bedragen ruim € 700.000. Het college vraagt de gemeenteraad binnenkort om € 150.000 beschikbaar te stellen. De overige kosten worden gedekt uit de verkoopopbrengsten van het korfbalveld, subsidies en door zelfwerkzaamheid van de sportclubs.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button