Sport

Lars van der Haar start in Centrumcross Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Nederlands kampioen Lars van der Haar start in de Centrumcross van Surhuisterveen. De twintigste editie van dit wielerspektakel wordt gehouden op vrijdag 2 januari 2015. Het 23-jarige talent won het vorige jaar ook in Surhuisterveen en staat per 2 december eerste in de UCI-ranking voor de Belgen Kevin Pauwels en Sven Nijs.

Van der Haar rijdt na de veldrit in Hasselt, welke op 6 december werd verreden, even geen wedstrijden. “Met het oog op het tweede gedeelte van het seizoen heb ik een korte trainingsperiode ingelast. Rond de jaarwisseling is er een druk programma. Maar deze pauze was al voor het seizoen ingepland”, laat hij weten. Op 20 december in Essen pakt hij de draad weer op. Dan is het vrijwel alle dagen koers voor de veldrijders.

Stichting Wielercomité Surhuisterveen is bijzonder ingenomen met de komst van Lars van der Haar. “Hij is een wereldtopper. Zijn eerste plaats in de tussenstand op de wereldranglijst zegt genoeg”, zegt Andries Nieuwenhuis, die namens de organisatie de renners vastlegt. De eerste tegenslag kent het actieve Wielercomité inmiddels ook. Mike Teunissen, wereldkampioen bij de beloften in 2013 brak voor de tweede keer dit seizoen een sleutelbeen. Het 22-jarige talent uit Ysselstein werd vorig jaar derde in de Centrumcross en staat vanaf 1 januari 2015 onder contract bij Lotto-Jumbo, waar hij zijn profdebuut maakt. Lotto-Jumbo is de opvolger van Belkin.

De organisatie is druk bezig met het contracteren van meerdere toppers, zowel bij de mannen als de vrouwen. Het parcours is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. “Al wordt er wel een kunstmatig obstakel ingebracht”, zegt Nieuwenhuis. Bij De Bining wordt een brug over het parcours gebouwd. “Altijd spectaculair, een extra dementie en goed voor de doorstroming van het publiek.”

 

De Centrumcross begint net als het vorige jaar met een Run. Om 10.00 uur starten de lopers, die kunnen kiezen uit een afstand van 2,5 – 5 – 7,5 en10 km. Daarna begint het wielergebeuren. Om 11.30 uur starten de amateurs, twee minuten later de masters. De vrouwen starten om 13.00 uur, terwijl Lars van der Haar c.s. om 14.30 uur vertrekken. Ook dit jaar is de toegang gratis, zie www.wielrennensurhuisterveen.nl voor meer informatie.

 

Foto: Martin de Jong

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button