Sport

Lauwers College jubileum tijdens dertigste Leijenloop Opeinde

OPEINDE – Zaterdag 18 juni jl. nam het Lauwers College Buitenpost voor de vijfde achtereenvolgende keer deel aan de Leijenloop te Opeinde. (Dr.) De Leijenloop had ook een jubileum te vieren; deze werd namelijk voor de dertigste keer georganiseerd.

Door deelname aan de Leijenloop werd met de tweedeklassers van het Lauwers College het project “Fit zijn scoort” afgesloten.  Met dit project probeert de school een actieve bijdrage te leveren aan de kennis en het bewustzijn van een gezond leven van tieners. Gedurende een periode van ongeveer tien weken werden de leerlingen getraind en voorbereid om de hardlooptocht van minimaal vijf kilometer te kunnen uitlopen. De doelen en de resultaten die daarbij gehaald werden waren zeer uiteenlopend. Voor de ene leerling betekende dit een zeer grote overwinning op zichzelf omdat hij of zij van te voren echt (dacht) niet in staat te zijn  iets dergelijks te kunnen. Andere leerlingen trainden zich in het competitieve en probeerden een zo snel mogelijke tijd te realiseren.

Dit jaar waren er zelfs acht leerlingen die de twaalf kilometer liepen.

Met honderdvijftig leerlingen en tien personeelsleden was het Lauwers College goed voor de helft van het deelnemersveld van de Leijenloop.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button