Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Lauwers College op bezoek bij Road Sence in Drachten

BUITENPOST – Om 12 uur stond er een bus voor school te wachten op 41 leerlingen uit de klassen 2 en 3  van het Lauwers College Buitenpost voor een tripje naar het VEC (verkeers educatie centrum) te Drachten. Bij het VEC aangekomen stond een hele schare medewerkers ons op te wachten, allemaal keurig gekleed in een jasje met ‘Mercedes’ erop. Wij werden netjes ontvangen en na een introductie in twee groepen verdeeld. De ene groep begon met een interactief programma met allemaal vragen, testjes en ervaringen op doen. Deze ronde had vooral het doel om de leerlingen bewust te maken van de rol als passagier. Wanneer stap je bijvoorbeeld wel of niet bij iemand in de auto? Wanneer durf je tegen een bestuurder te zeggen dat hij of zij gevaarlijk rijdt en dat je dat niet prettig vindt?

De andere groep begon met het rijden in een van de 8 nieuwe Mercedessen. In elke auto zaten drie leerlingen van wie een leerling mocht rijden. Tijdens het rijden werd er van alles ervaren. Zo werd er bijvoorbeeld ervaren wat er gebeurt bij hard remmen tijdens 30 km/u. Leerlingen moesten bellen en slalom rijden tegelijk, dat gaat natuurlijk niet goed! Ook werd er geoefend met door een te nauwe steeg rijden. Na een pauze werd er gewisseld.

De leerlingen hebben een fantastische middag gehad en veel ervaringen over het autorijden opgedaan. Om 15.30 stond de bus weer voor het VEC en kon de reis naar school alweer beginnen. Al met al een fantastische goed georganiseerde middag! Er zijn er weer 41 meer verkeersbewuste leerlingen thuis gekomen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button