HoofdnieuwsRegionaalSport

Lauwers verliest van Eastermar

EASTERMAR – Afgelopen zaterdag 22 September stond de lastige uitwedstrijd tegen het ongeslagen Eastermar op het progamma. Eastermar had net zoals de Lauwers haar wedstrijden winnend afgesloten. Het moest vandaag een feest worden voor Gerard Dam die voorlopig niet meer te bewonderen zal zijn op ‘t Meertenust doordat hij een half jaar gaat studeren in Rome.

 

De ploegen leken aardig aan elkaar gewaagd in het begin van de wedstrijd en er waren over een weer kleine kansjes. De eerste serieuze kans was van de uitploeg het was Sietse met de 3e corner op rij, deze werd verlengd door Sipke waardoor Martijn de bal in kon schieten. Martijn deed dit goed maar het was de hand van een Eastermar speler waardoor de bal naast ging. Natuurlijk had dit een penalty moeten wezen en had de speler van Eastermar het veld af gemoeten met een rode kaart, helaas werd dit niet gezien door de scheidsrechter. Het spel ging verder met 11 tegen 11. Na ongeveer 25 minuten werd er gescoord voor de Lauwers aan de verkeerde kant. Het was Hedman die weg gleed en daardoor was de weg vrij naar keeper Harry. Het was Eastermar die tot aan de rust het betere van het spel had maar dat kwam vooral door de slappe inzet aan de blauw witte kant. Gelukkig wisten de mannen uit Oostermeer niet meer te scoren waardoor er met een minimaal verschil werd gerust.

Trainer Nico was zichtbaar niet te spreken over het spel van zijn ploeg. Er werd veel te makkelijk gedacht en alle duels gingen verloren. Sipke probeerde het team nog op sleeptouw te nemen maar dat bleek niet genoeg.

In de tweede helft begon de ploeg van leider Oedse Paauw een stuk beter, er werden kleine kansjes gecreëerd maar dit leidde niet tot een doelpunt. De score werd na een uur spelen dan ook verdubbeld door de heer Schotanus die er tot nu toe al 9 in had liggen. Hij wist tot 3x toe een speler te foppen met een schijnschot en kon daardoor vrij uithalen, zijn schot ging via de hak van Josbert omhoog waardoor keeper Harry kansloos was.

Het leek even gedaan voor de Lauwers, maar een minuut later was het Martijn met het steekpasje op Sietse, Sietse die op zijn beurt een verdediger uitkapte en beheerst afrondde. Het was 2-1 en iedereen ging er nog even vol tegen aan. De 2-2 hing een kwartier lang in de lucht maar niemand wist de sluitpost van Eastermar te passeren. Het was een bal die uit paniek werd weg geschoten wat de 3-1 inleidde. Het was Hedman die onder de bal doorging en ook Robert kon niet voorkomen dat Schotanus zijn 11e van het seizoen maakte en de beslisslend tik uit deelde. De Lauwers was verslagen voor het eerst dit seizoen, het werd zelfs ook nog 4-1.

Over 90 minuten gezien was de overwinning van Eastermar ook dik verdiend. Volgende week zaterdag word er om half 3 afgetrapt op halfweg tegen opnieuw een concurrent. Ditmaal word er gespeeld tegen Bleu Boys wat vorig jaar degradeerde uit de 4e klasse. Bleu Boys bezit op het moment de 6e plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden. Ze zullen er alles aan doen om op gelijke hoogte te komen.

Opstelling: Harry Agema; Wiebe Zuidersma, Hedman Vellenga, Sipke Vellenga, Robert Ozinga; Jacob Grijpma (60. Wouter Broers), Josbert Timersma, Gerard Dam; Martijn Fokkema, Sietse Jager.

httpv://youtu.be/ZOYp1GV-eDc

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button