De Lauwers weer met beide benen op de grond

TERNAARD – Na de winst van vorige week probeerde  De Lauwers aansluiting te vinden bij de bovenste ploegen. Het liep echter geheel anders. Ternaard liet De Lauwers het spel maken, wat de ploeg van Roorda en Paauw moeite kostte. Hierdoor kwam de ploeg niet in zijn doen en ging het spel gelijk op. De Lauwers kreeg voor rust een hand vol corners welke niet voor gevaar zorgden. De eerste beste kans voor Ternaard  is meteen raak 1-0, dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde De Lauwers de gelijkmaker te forceren. Dit plan kon na 5 minuten de prullenbak al weer in. Een lange bal van Ternaard valt in het strafschopgebied van De Lauwers. De spits van Ternaard wordt hierna onreglementair tegen de vlakte gewerkt, de leidsman geeft hiervoor een strafschop. Deze wordt feilloos binnengeschoten; 2-0. Enkele minuten hierna wordt een lange bal onderschat en is het voor de spits een koud kunstje om af te maken, 3-0. Tot overmaat van ramp scoort Ternaard ook nog de 4-0. De Lauwers staat weer met beide benen op aarde. Over 2 weken treft De Lauwers Drogeham. Duidelijk is dat er dan uit een heel ander vaatje getapt moet worden.