HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen Lauwers College Buitenpost oriënteren zich op ‘Werken bij de gemeente’

BUITENPOST – Deze week hebben havo 4 leerlingen van het Lauwers College uit Buitenpost het pilotproject ‘Werken bij de gemeente’ afgerond. Om zich te oriënteren op een vervolgopleiding en het beroepenveld hebben leerlingen kennis gemaakt met het werkveld en in het bijzonder met verschillende afdelingen van de gemeente Achtkarspelen.

Beroepsoriëntatie in de praktijk

Leerlingen van het Lauwers College hebben de afgelopen weken een actief programma gevolgd. Het doel van het programma is dat leerlingen ontdekken wat ze leuk vinden, maar ook wat ze niet leuk vinden, zodat ze weten of een bepaald beroep of opleiding bij ze past.

19 maart kregen de leerlingen in het Innovatiehuis Lauwersdelta een onderzoeksopdracht van de gemeente op het gebied van ICT, communicatie, samenleving en sport, ruimtelijke ordening of economische zaken. Ook werd een bezoek gebracht aan het gemeentehuis om kennis te maken met het werken bij de overheid. In groepjes is tijdens de economielessen gewerkt aan hun opdracht. Afgelopen week presenteerden de leerlingen hun eindproduct.

Het Lauwers College wil in de toekomst een programma samenstellen met meer bedrijven uit de omgeving zodat leerlingen vaker bedrijfsbezoeken brengen en  kennis maken met beroepen die hun profielkeuze mede kunnen bepalen.

 

Onderwijs en arbeidsmarkt bij elkaar brengen
Het Lauwers College Buitenpost wil zich samen met bedrijven en de gemeente Achtkarspelen inspannen om het onderwijs en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. De gemeentelijke werkgroep Arbeidsmarkt & Onderwijs streeft ernaar het ambitieniveau in het onderwijs en op de arbeidsmarkt te verhogen. Daarnaast willen ze jongeren een goed beeld geven van mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt en willen ze het ondernemerschap in Achtkarspelen stimuleren. De werkgroep heeft deze pilot dan ook van harte ondersteund.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button