Sport

Lieke Bos van WSBF pakt goud in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE – Afgelopen weekend was de tweede plaatsingswedstrijd voor de turnsters  uit wedstrijdgroep 4 te Nieuwehorne.

Lieke Bos behaalde met een ruime voorsprong het goud bij de pupillen 1 D1. Op de toestellen balk en vloer wist ze eveneens de hoogste score neer te zetten. Haar nichtje Alida Lindeboom had een val bij balk en kwam mede hierdoor niet in aanmerking voor een plek op het podium. Op vloer behaalde ze de een na hoogste score.

Kim Zuur werd 4de  in de categorie pupil 2 D1. Gezien het groot aantal deelnemers in deze categorie kreeg Kim een medaille voor haar behaalde succes. Ze werd tweede op sprong en balk. Anouck Hofstede werd in dezelfde categorie derde op vloer en sprong en kwam in het eindklassement uit op de 10de plek.

Fleur Vegter en Gemma van der Werff wisten  een ticket af te dwingen voor de toestelfinales op 16 juni in Drachten. Fleur op balk en vloer en Gemma op vloer. In het eindklassement werden ze bij de Jeugd G respectievelijk 8ste en 13de

Aukje Boomsma eindigde bij de junioren H in een groot deelnemersveld op een 10 de plaats. Bij sprong heeft ze een finale plek verovert  door hier de hoogste score neer te zetten.

Bij de junioren G was er een zilveren medaille voor Aisha Roskammer. Ze turnde op alle vier onderdelen stabiele oefeningen. Ze mag op 3 toestellen finales draaien en is net als Lieke Bos al zeker van deelname aan het FK op 9 juni a.s. De definitieve doorstroming zal spoedig bekend gemaakt worden.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button