HoofdnieuwsRegionaal

Lijsttrekkers PvdA Fryslân met brandweerauto op campagne in Dokkum

DOKKUM – Zaterdagmorgen 28 februari, waren de afdelingen van PvdA Dantumadiel, Kollumerland en Dongeradeel op straat te vinden in de wijk ‘it Fugellân’ in Dokkum. Ook PvdA-lijsttrekkers Jannewietske de Vries (Provinciale Staten) en Henni van Asten (Wetterskip) en kandidaat-Statenleden Douwe Hoogland en Marco Keizer gingen mee op pad. Een oude brandweerauto met luidsprekers complementeerde de hele groep.

De PvdA uit Noardeast Fryslân zijn de afgelopen weken op campagne geweest in Kollumerzwaag, de Westereen en Holwerd, maar in Dokkum waren veruit de meeste leden mee op pad. In totaal gingen ongeveer 25 PvdA-leden met rozen langs de deur. Daar vroegen ze aan de inwoners van Dokkum of ze tevreden zijn met de leefbaarheid in de stad en wat er goed en minder goed gaat in de wijk.De stemming in Dokkum was positief. Veel inwoners waren blij verrast door de aanwezigheid van het grote aantal PvdA-leden en lijsttrekkers en de komst van de brandweerauto in de straat. Deze trok veel bekijks.

Volgende week zaterdag gaat PvdA Noardeast Fryslân de straat op in Kollum, waarna de partij de zaterdag daarop in Damwâld te vinden is. Vanmiddag zijn de meeste leden aanwezig op het verkiezingsfestival in Leeuwarden, waar Diederik Samsom het plan van PvdA Fryslân ‘Wenjen foar elkenien’ door Jannewietske de Vries krijgt overhandigd. Dit is het tweede plan in een reeks van drie, waarvan Jannewietske eerder het plan ‘Soarch foar elkenien’ aan staatssecretaris Martin van Rijn al heeft overhandigd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button