Maarten van der Weijden gesteund door Drakenbootfestival Kollum

Geplaatst op 23 juni 2019 om 18:48 | In de categorie: ,

KOLLUM – “Wanneer wij hadden gewonnen, waren wij 400 meter gaan zwemmen en hadden het prijzengeld van 500 euro gedoneerd aan Maarten van der Weijden” luidde het initiatief van team De Stobbe uit Kollumerwaag/Veenklooster afgelopen zaterdag tegen de winnaar van het Drakenbootfestival in Kollum. 

Zodra de strijd is gestreden zoeken deelnemende teams elkaar op om te evalueren onder het genot van een welverdiend drankje. Jaarlijks gaat het om de titel van het Fries Kampioenschap, waarbij dezelfde teams vaak in de top 3 staan. In 2019 is het winnende team De Boer is (s)Troef uit Kollum e.o., De Stobbe tweede en De Taperij uit Burgum derde.

 Teamcaptain Koos Scherjon heeft het initiatief van De Stobbe voorgelegd aan zijn winnende team. Het kon niet anders dan dat deze bijzondere steunbetuiging aan Nederlands lange afstand zwemmer enthousiast werd ontvangen. Filippus Roorda van De Stobbe heeft daarop besloten het gewonnen geldbedrag van de tweede prijs ook te doneren, al was het initiatief eerst uitsluitend door De Stobbe uitgevoerd als winnend team. De Taperij kreeg lucht van de goede bedoelingen en vond ook dat ze niet achter konden blijven. Teamcaptain Antal Vellema reageerde “die 100 euro voor de derde prijs kunnen we beter doneren, dan aan consumptiemuntjes opmaken.” 

Maarten van der Weijden zwemt in hoog tempo door de Friese wateren om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De winnende teams van het Drakenbootfestival hebben daar een bijdrage van 875 euro aan geleverd. Voorzitter van het Drakenbootfestival Cor Hellinga waardeert dit initiatief erg en zou het aardig vinden wanneer Maarten van der Weijden volgend jaar het startschot doet.

Op de foto: Koos Scherjon, Filippus Roorda en Antal Vellema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *