Sport

MAASmeiden turnden 1e turnwedstrijd in wedstrijdgroep V

BUITENPOST – Op zaterdag 13 februari mochten twee selectieturnsters van MAAS voor het eerst meedoen in wedstrijdgroep V waar er op een echte vierkante turnvloer wordt geturnd.

Aukelies was als eerste aan de beurt en was behoorlijk zenuwachtig. Ze begon bij brug en daar turnde ze haar oefening goed door. De eis van de hoge opzwaai werd helaas niet geteld. Ze turnde twee kippen en een mooie hoge afsprong. Daarna kwam de balk. Op de balk was het spannend, want daar moet in E een acrobatisch element met een hoge waarde als radslag, boogje of arabier geturnd worden. Een hele lange handstand zou ook goed zijn, maar het werd dus spannend of dat zou lukken. Ze turnde een strakke oefening, maar helaas was de handstand niet lang genoeg en moest ze van de balk af bij terugkomst. Toen kwam de vloer en dit ging echt supergoed. Ze turnde een mooie salto en een mooie combinatie met flikflak en reesprong voor extra punten. Ze had ook een mooie uitstraling en daarmee overtuigde ze de jury en werd zelfs 2e op vloer. Op sprong liet ze tenslotte twee goede overslagen zien. Aukelies was deze wedstrijd voor het eerste jaar senior en in een hoger niveau en met een uiteindelijk 9e plaats een prima prestatie en start van het seizoen.

In de volgende wedstrijd was Hanne aan de beurt. Hanne komt dit jaar uit in pupil 2 D1 en daarmee is ze ten opzichte van vorig seizoen zelfs twee niveaus omhoog gegaan. We wisten dat het niveau dan ook aan de hoge kant zou liggen, maar Hanne ging de uitdaging knap aan. Ook Hanne begon aan de brug. Ze was heel strak en zwaaide hoog. Het ophurken kan ze nog niet goed alleen, maar probeerde het dapper wel en had hem bijna, waardoor hij wel geteld werd, maar helaas wel viel. Toen kwam de balk en dat is een hele ingewikkelde verplichte oefening met veel pasjes en draaien en ook verplicht een koprol en handstand. Hanne was heel zenuwachtig, maar ging er helemaal voor en presteerde beter dan ze zelf had durven denken…ze bleef staan en turnde alle elementen en pasjes! De vloer is ook Hanne haar beste toestel. Ze kan de choreografie heel netjes en turnde wijde sprongen en ook het boogje en de tiktak lukten. Alleen de overslag is nog lastig voor haar, maar door haar strakheid haalde ze een hoge score. Op sprong moet ze een overslag en een salto springen. Ze vind deze allebei wel spannend om te doen, maar ook deze lukten allebei. Hanne presteerde optimaal naar kunnen en werd daarmee knap 9e in de D1 en liet daarmee zien dat ze thuishoort op dit hogere niveau.

Voor beide meiden dus een mooie ervaring en op naar de volgende wedstrijd!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button