HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen van start

BUITENPOST – “Moai dat wy wer yn en foar de eigen gemeente oan ut wurk binne” aldus één van de medewerkers van MOAi grien. De Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen, oftewel de MOA, is van start. Maandag 3 april was de eerste werkdag voor 35 voormalige groenmedewerkers van Caparis en vier voormalig uitkeringsgerechtigden.

Van waarde

De MOA wil mensen in hun eigen sociale omgeving deel uit laten maken van de maatschappij. De MOA is een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar werkzoekenden van elkaars kwaliteiten en netwerken gebruikmaken. Bij de MOA kunnen mensen zich oriënteren op de arbeidsmarkt, cursussen volgen, werkervaring opdoen of een gezamenlijke (mini) onderneming opstarten. De MOA biedt zo mensen de kans om van waarde te zijn binnen de eigen mienskip.

MOAi Grien

De MOA is van start gegaan met de afdeling MOAi Grien. MOAi Grien voert de groenvoorziening voor de gemeente uit. Bij MOAi Grien komen SW-ers uit Achtkarspelen in dienst en er is plaats voor nieuwe instroom.

MOAi Wurk

MOAi Wurk is de andere afdeling van de MOA. MOAi Wurk helpt inwoners met een uitkering om weer zelfstandig en zelfredzaam te worden. Dat doet MOAi Wurk in samenwerking met lokale ondernemers, het onderwijs en de overheid.

Stichting

De gemeente Achtkarspelen heeft ervoor gekozen om de MOA onder te brengen in een stichting. De stichting voert het werkgeverschap voor de sociale werkvoorziening (SW) uit en heeft de mogelijkheid arbeidsparticipatie en maatschappelijke participatie van uitkeringsgerechtigden verder vorm te geven.

Maatschappelijke onderneming Achtkarspelen

De MOA is gevestigd aan de Molenweg 6A in Surhuisterveen. Het pand is goed bereikbaar, heeft een open uitstraling en biedt veel mogelijkheden om werkateliers in te richten. Rondom het pand is er voldoende ruimte om materieel voor groenonderhoud te stallen. Het pand ligt vlak bij het centrum van Surhuisterveen en heeft ook een gunstige ligging ten opzichte van bedrijven in de buurt.

Fotobijschrift
foto links:   Medewerkers MOAi Grien aan het werk
foto rechts: Wethouder Sjon Stellinga krijgt uitleg over de nieuwe grasmaaier

 

Foto’s: Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button