Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Maatschappelijke stage bij Zorgboerderij Stichting Mariën Zathe in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Bij Zorgboerderij Mariën Zathe, aan de Foarwei 251 in Kollumerzwaag zijn deze week op dinsdag, woensdag en donderdag 25 leerlingen van het Nordwin College uit Buitenpost bezig met hun maatschappelijke stage. Het zijn leerlingen uit het eerste schooljaar.

Er wordt onkruid gewied in de moestuin en op het erf worden allemaal klusjes gedaan. Net als in het land. Eelke Broersma van zorgboerderij Mariën Zathe: “We zijn erg blij met deze extra handen. Samen pakken we nu de klussen op die vaak blijven liggen en alles ziet er daardoor mooi verzorgd uit. Samen ergens aan werken is ook nog eens erg gezellig.”

Eelke Broersma runt de zorgboerderij samen met zijn parter Ienske Meindertsma. Vorig jaar is begonnen met dagbesteding en werkervaringsplekken. Het is tevens een paardenpension met alle faciliteiten die daarbij horen. Er zijn dieren en er is een moestuin en er is altijd wel iets te doen. “We vinden  het belangrijk dat deelnemers zinvol bezig zijn en er is veel aandacht voor hun ontwikkeling. Mensen in hun kracht zetten en laten groeien, daar gaat het om”, aldus Ienske Meindertsma. Zorgboerderij Mariën Zathe is ook een erkend leerbedrijf voor Aequor en Calibris. Binnenkort worden de activiteiten uitgebreid met logeerweekenden buiten de boerderij.

Op woensdag begon de dag met regen, maar met poncho’s en regenpakken aan, mocht dat de pret niet drukken. Iedereen was enthousiast aan de slag. En  in de grote stal stond warme thee en koffie klaar. Al met al is het ondanks het weer een mooie en zinvolle week.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button