112Regionaal

Man uit Den Haag aangehouden na bedreiging met vuurwapens in centrum Dokkum

DOKKUM – Een 50-jarige man uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Lauwersseewei bij Dokkum na bedreigingen met wapens.

De politie kreeg een melding van een conflict waarbij de verdachte zonder aanleiding een groepje jongens in het centrum van Dokkum had bedreigd met een jachtgeweer. Daarbij kreeg een van de jongens een klap tegen het achterhoofd met het geweer. Het wapen is vervolgens afgepakt door een van de jongens en het water bij de Aalsumerpoort ingegooid.

De verdachte pakte daarop een ander jachtgeweer uit zijn auto en bedreigde hen opnieuw. Hij reed vervolgens weg en is uiteindelijk door de politie aangehouden op de carpoolplek langs de Lauwersseewei. Niemand raakte gewond.

De jongens hebben aangifte gedaan van bedreiging. Duikers van het arrestatieteam hebben het wapen zondagmorgen aangetroffen in het water bij de Aalsumerpoort. De politie doet nader onderzoek naar de wapens en de bedreigingen. De man uit Den Haag zit vast op het bureau in Leeuwarden.

Foto: Politie NOF

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button