HoofdnieuwsRegionaal

Marjolein Sulter voorzitter RvC Thús Wonen

DOKKUM – Op donderdag 10 januari heeft de Raad van Commissarissen van Thús Wonen Marjolein Sulter-Zeinstra benoemd tot voorzitter. Marjolein Sulter maakt al sinds januari 2015 deel uit van de raad en heeft nu het stokje overgenomen van Klaas Stol.

De raad verwoordt de keuze voor Marjolein als volgt: “Thús Wonen is er voor de huurders in haar werkgebied. Dat staat ook voor ons als raad centraal. Om dat goed te kunnen doen is het van belang om in verbinding met de omgeving van de organisatie toezicht te houden. De benoeming van Marjolein sluit naadloos aan bij deze zienswijze.”

Marjolein Sulter woont met haar gezin al vijftien jaar in Dokkum en kent de regio goed.  Sinds de jaren negentig werkt ze als juridisch adviseur voor diverse non-profitorganisaties. De volkshuisvesting heeft haar speciale belangstelling: ze maakt onder andere deel uit van de Raad van Commissarissen van Elkien.

Ze kent de ontwikkelingen in de branche: “De volkshuisvesting is een uitdagend en interessant werkgebied, mede door alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Deze regio is bovendien een prachtig gebied om te wonen. Dat moet vooral zo blijven, zeker ook voor mensen met een smalle beurs. Ik ben ook blij dat we als raad van commissarissen van Thús Wonen op dit moment een ontwikkeling doormaken van geformaliseerd toezicht (wat moeten we) naar waardegericht toezicht (waar staan we voor). Het is een mooie uitdaging om daar als voorzitter mede invulling aan te geven.”

De Raad van Commissarissen van Thús bestaat uit vijf leden. Naast Marjolein Sulter maakt ook Gerrit Bauke Fokkema al langere tijd deel uit van de raad. Drie leden zijn vorig jaar nieuw toegetreden: Jannie van der Wal, Harm de Groot en Peter Lalkens. In december herbenoemde de raad directeur Jeannette Dekker voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Ook zij is blij met de benoeming van de nieuwe voorzitter: “Als woningcorporatie is het onze taak een luisterend oor te hebben voor onze omgeving. Juist luisteren is een vaardigheid die Marjolein Sulter heel erg goed beheerst. Ze heeft bovendien een objectieve en kritisch opbouwende houding: ze is niet veroordelend, maar ondersteunend. Dat is ook waar wij als woningcorporatie voor willen staan.”

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button