HoofdnieuwsRegionaal

Massale vissterfte in Witwaterbos (video)

KOLLUM – Bij de gemeente zijn afgelopen tijd meerdere meldingen gedaan van o.a. buurtbewoners dat het niet goed gaat in de vijver van het Witwaterbos. Sinds april kleurt het water al rood en de afgelopen tijd happen veel vissen naar zuurstof en drijven er veel dode vissen.

Sinds april is de vijver al bedekt met een dikke laag, dit blijkt door de zogenaamd Grote kroosvaren te komen. Ook hadden buurtbewoners het Wetterskip Fryslân gebeld en zelfs werd er 112 gebeld zodat misschien de brandweer een handje kon helpen. Zondag kwam eindelijk een medewerker van de gemeente poolshoogte nemen en heeft alles in werking gezet. Een loonbedrijf uit Oudwoude heeft water uit de Trekvaart in de vijver gepompt.

Op Facebook werd zondagmiddag een oproep geplaatst om met visnetten naar de vijver te komen en de vissen zo te helpen. Gelukkig kwam de gemeente het nu wel groots aanpakken met een bootje werden de honderden dode vissen uit het water gehaald. De gemeente zal  een bedrijf in huren om de vijver schoon te laten maken.

Foto’s en video Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Schandalig dat dit allemaal zo lang moet duren, complimenten voor buurtbewoners !

Back to top button