Sport

Mateo Schouwstra-Atsma District Kampioen Turnen Heren

LEMMER – Zaterdag 12 april werden de district wedstrijden gehouden in Lemmer. Voor GVV Feanwâlden deden hier zes jongens aan mee; Mauricio Schouwstra-Atsma, Pieter de Hoop, Florenz van der Gang, Mateo Schouwstra-Atsma, Johan Postma en Fabian de Vries. Deze zes jongens hadden zich 8 maart jl. geplaatst voor deze wedstrijd. Nu moesten ze het opnemen tegen de beste jongens van Friesland, Groningen en Drenthe.  Alle zes jongens waren in topvorm en lieten de ene naar de andere topprestatie zien op het District Kampioenschap.

In de eerste wedstrijd mochten Pieter de Hoop en Mauricio Schouwstra-Atsma voor GVV aan de jury laten zien wat ze konden. Beide jongens lieten nette en strakke oefeningen zien aan de jury. Turnen is en blijft een jury sport en zonder jury’s geen wedstrijd. Maar voor Mauricio pupil niveau 11 was het vandaag wel even zuur dat de jury de oefening op vloer niet goed wist en daardoor verkeerd werd beoordeeld. Helaas was deze fout niet goed meer te herstellen echter  Mauricio kan erg trots op zichzelf zijn. Hij turnde een goede wedstrijd en kan zeer tevreden zijn hij behaalde op sprong een mooie score van 19,15 en op rek een score van 18,85 Mauricio werd 6e van het Noorden. Pieter de Hoop, benjamin niveau 15. Pieter is 7 jaar en dit is zijn eerste seizoen dat hij wedstrijden doet. Pieter draait een zeer succesvol eerste wedstrijdseizoen. Ook vandaag mocht hij op het podium betreden om de zilveren beker in ontvangst te nemen.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Mateo Schouwstra-Atsma en Florenz van der Gang. Beide heren turnen in niveau 13. Mateo in de leeftijdscategorie benjamin en Florenz bij de pupillen. De jongens turnden ook net als hun teamgenoten een nette wedstrijd. Mateo mocht een verschil van 0,10 op de nummer twee het goud in ontvangst nemen, hij werd districtskampioen van Noord Nederland. Florenz miste in zijn categorie net het podium hij werd 4e.

 

In de laatste wedstrijd van vandaag was het de beurt aan Fabian de Vries en Johan Postma. Deze jongens turnen niveau 12 leeftijdscategorie instap. Voor deze jongens was deze wedstrijd extra speciaal. Ze konden kampioen van het noorden worden maar ook een kans maken op het turnen van de Nederlandse Kampioenschappen. De jongens gingen goed van start en hielden dit vast tot het einde van de wedstrijd. De eerste drie jongens werden opgenoemd om op het podium te komen. Johan Postma mochten de zilveren beker in ontvangst nemen. Johan was zeker om deel te nemen aan het NK. Door de wedstrijdleider werden de nummers 4 en 5 ook naar voren geroepen en als nummer vier mag Fabian de Vries door naar de Nederlandse Kampioenschappen op 10 mei in Nijverdal.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button