Sport

Maud Schut pakt GOUD

SNEEK – Zaterdag 10 mei de Friese Kampioenschappen voor turnsters op niveau H, G en F. De beste turnsters uit de vier rayons van Friesland stonden op de wedstrijdvloer in Sneek. Vanuit Veenwouden hadden drie turnsters zich weten te plaatsen. Met een eerste tweede en derde prijs keerden de dames van GVV huiswaarts.

Maud Schut wist in de categorie jeugd 1G het GOUD met overtuiging binnen te slepen. Maud is een turnster die een mooie uitstraling heeft en op vloer en balk is het een genot om naar haar prestaties te kijken.  De jury wist haar totale turnen ook te waarderen en met bijna een punt voorsprong beklom ze het erepodium.

Bij de jeugd 2 G liet clubgenootje Sanne Stuivenvolt zien dat ze ook zeker op dit kampioenschap thuis hoorde. Sanne is een stabiele turnster die zich niet snel het hoofd op hol laat brengen. In alle rust turnde ze haar wedstrijd en eindigde op alle toestellen bovenin. Gemiddeld was dit goed voor een zilveren medaille en Sanne mocht dan ook naar voren komen om deze in ontvangst te nemen.

Als derde had Demi Braam  zich weten te plaatsen in de categorie jeugd 2 F. Bij het inturnen bleek al dat de concurrentie duidelijk aanwezig was. Gelukkig kon Demi haar zenuwen de baas en liet ze zien wat ze in huis had. Vooral brug en vloer maakten indruk bij de jury. Demi haar gehele wedstrijd werd tot haar eigen verbazing beloond met een verdiende bronzen medaille.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button