Sport

Mauricio Schouwstra- Atsma turnt naar goud

HOOGEVEEN – Zaterdag 17 januari werd in Hoogeveen de eerste turncompetitiewedstrijd gehouden voor de niveaus 10 tot en met 6. Voor GVV Feanwâlden deden er twee turners aan deze wedstrijd mee; Fabian de Vries (Burgum) en Mauricio Schouwstra- Atsma (Buitenpost) olv de bekwame jongenstrainer Marloes de Jong.

Fabian de Vries mocht in de eerste wedstrijd zijn oefeningen aan de jury laten zien. Fabian heeft dit seizoen een grote sprong vooruit gemaakt. Waar hij vorig seizoen nog niveau 12 turnde komt hij dit seizoen uit in pupil niveau 10. Fabian moest het opnemen in een zeer groot deelnemersveld waarin het niveau hoog bleek. Fabian is een turner die netjes en constant kan turnen. Dat deed hij ook tijdens deze wedstrijd. De wedstrijd begon bij ringen waar hij een zeer mooie oefening liet zien en behaalde een score van 16,50 dit was goed genoeg voor de 9e plaats op dit toestel. Ook op de toestellen rek (15,85) en brug (15,20) behaalde Fabian mooie cijfers. Het totaal van 92,45 leverde Fabian een 12e plaats op.

Mauricio Schouwstra- Atsma is eerste jaar jeugd turner, ook hij turnt niveau 10. Mauricio traint elke training erg hard en dit harde werken was terug te zien op de wedstrijden. Mauricio begon zijn wedstrijd bij voltige hij behaalde een mooie score van 13,70. Ook op de toestellen die volgenden bleef hij erg netjes, hij liet op geen enkel toestel punten liggen. Op de toestellen vloer (16,55), ringen(17,25) en rek (16,20) behaalde hij de hoogste scores. Al het harde werken werd beloond, Mauricio behaalde een puntentotaal van 96,60. Hij mocht de hoogste trede van het podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen.
Deze resultaten geven zelfvertrouwen voor de volgende twee wedstrijden in de competitie. De volgende wedstrijd is zaterdag 14 februari in Joure.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button