HoofdnieuwsRegionaal

MC De Sionsberg in de lift

DOKKUM – De actiegroep Red De Sionsberg verneemt van diverse kanten dat MC De Sionsberg weer op de goede weg omhoog is. Het parkeer terrein staat regelmatig weer aardig vol, de medische staf is positief. De inwoners, de patiënten krijgen weer vertrouwen, de patiënten stroom neemt weer toe. De poliklinieken, welke open zijn van 08.00 u tot 16.30 u, lopen weer vol, de komende weken zullen nog meer poli’s van start gaan.

Op dit moment zijn de afdelingen cardiologie, interne geneeskunde, chirurgie voor kleine ingrepen, mond- kaak- aangezicht- chirurgie, neurologie, KNO, longgeneeskunde, urologie en de gipskamer weer open. De afdeling dermatologie is vanaf 31 maart weer open en maag- darm- en lever -geneeskunde zal binnen 1 à 2 weken weer opstarten. Bloedprikken kan weer gewoon plaats vinden in MC De Sionsberg.

De afdeling radiologie heeft zelfs al weer dagen dat daar 100 patiënten worden behandeld. De spoedzorg, Acute Diagnose en Opname Afdeling, is op dit moment alleen open op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur, maar er wordt aan gewerkt om dit op korte termijn op te rekken tot 23.00 uur ‘s avonds en mogelijk naar 24 uur 7 dagen in de week.

De wens van velen is dat de ontwikkelingen elkaar sneller opvolgen, zodat er snel weer een goed ziekenhuis voor de regio is. Echter dient men niet te vergeten dat er weer vanaf nul opgebouwd moet worden en de nodige obstakels overwonnen moeten worden. Dit heeft zijn tijd nodig, wil men dit goed doen om fouten te voorkomen.Bovendien zijn er strenge eisen van de inspectie waaraan moet worden voldaan en de inrichting van het ziekenhuis wordt anders dan dat het geval was. De verloskundigen werken aan een plan voor het oplossen van de problemen die ontstaan zijn door de gedwongen sluiting van de verloskunde.

Oogkliniek Oog en Welzijn Dokkum

De oogkliniek van Hans Ligtvoet, ZBC “Oog en Welzijn”, draait op volle toeren, ondanks het feit dat het contract met zorgverzekeraar De Friesland-Achmea nog niet geregeld is. Overigens lijkt het er op dat dit binnenkort rond gaat komen.

Minister Schippers

Twee weken geleden bracht minister Schippers een bezoek aan MC De Sionsberg, waarin zij aangaf dat zij de ontwikkelingen in MC De Sionsberg als voorbeeld wilde stellen voor andere krimp regio’s. In een brief aan de Tweede Kamer, gaf zij o.a. aan dat bereikbaarheid van zorg een speerpunt is van het kabinetsbeleid en dat je zorg niet moet willen concentreren om het concentreren. Concentratie geldt met name voor de complexe zorg die slechts 5 à 10% van het zorgaanbod is. Laag complexe zorg hoort gewoon dicht bij de mensen, in onze MC De Sionsberg. De minister wijst ook in haar brief op de zorgplicht van de zorgverzekeraars voor haar verzekerden, met name voor wat betreft de spoedeisende hulp. Zeer waarschijnlijk komen er subsidies beschikbaar voor ons ziekenhuis. Positief nieuws dus. Nu verder, op volle kracht vooruit, schouders er onder! De actiegroep Red De Sionsberg hoopt van harte dat het door minister Schippers in haar brief genoemde beleid voor o.a. MC De Sionsberg, ook zal blijken uit het handelen van zorgverzekeraar De Friesland-Achmea, waar binnenkort bestuursvoorzitter Mevr. Monissen opgevolgd zal worden door een nieuwe bestuurder.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. over de sionsberg zou blijven open ochtendinst 7uur tot met vanmiddag en avond mindddinst nichtdinst moet de afdeling en ok moet blijven open 3 juni kom en geneesen de sinosbergdag geschrijven door janneke reitsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button