Sport

Medaille regen voor GVV Veenwouden tijdens Friese Kampioenschappen heren turnen

HARKEMA – In Harkema werden zaterdag de tweede plaatsingswedstrijden en tevens Friese Kampioenschappen gehouden voor het heren turnen in de niveaus 15 tot en met 11. Voor GVV deden er elf jongens aan deze wedstrijd mee.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Pieter de Hoop (Burgum) Reinder van Ens (Garyp) Martin van der Wal (Burgum) en Sebastiaan Benjak (Burgum). Al deze heren turnen niveau 12. De jongens lieten nette en strakke oefeningen zien en dat werd beloond met mooie scores. Reinder kreeg na deze wedstrijd het zilver omgehangen in de categorie instap niveau 12. Teamgenoot Pieter kreeg in dezelfde categorie het goud. De jongens hebben nu twee wedstrijden geturnd en daaruit komen de Friese Kampioenen. De rollen waren daarin omgedraaid. Pieter kreeg het Friese zilver en Reinder het Friese goud. Beide heren hebben zich geplaatst voor een extra wedstrijd op 1 april. Hier zal gestreden worden op de tickets naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Martin en Sebastiaan turnen pupil niveau 12. Tijdens het inturnen waren de heren af en toe wat slordig maar daar was tijdens de wedstrijd niks van te zien. Martin turnde naar een mooie 7e plaats en Sebastiaan naar een 10e plaats. Martin werd in de Friese competitie ook 7e en Sebastiaan 8e.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Tom van den Bremer (Damwoude) Simon den Uyl (Zwaagwesteinde) en Joran van der Wal (Burgum) deze heren turnen niveau 13. Simon en Tom turnen in zeer zware categorie. Helaas lieten de jongens hier en daar wat steekjes vallen. Tom werd 7e en Simon 9e. In de Friese competitie werd Tom door zijn goede prestaties van de eerste wedstrijd 3e en Simon 7e.

Joran turnt instap niveau 13 en hij turnde een hele goede wedstrijd en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook tijdens de Friese competitie mocht Joran op het podium komen en eveneens de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de derde wedstrijd van de dag was het de beurt aan Ties van Kesteren (Niehove (GR.)) en Mo Aho Nuur (Burgum). Beide heren turnen tijdens de wedstrijd erg stabiel en maakten geen grote fouten. Beide heren mochten zowel voor deze wedstrijd als in de Friese competitie de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijd mochten Tyme de Bruin (Zwaagwesteinde) en Storm Dijkstra (Veenwouden) hun oefeningen laten zien aan de jury. De jongens hebben de afgelopen weken grote sprongen gemaakt. Dit was terug te zien op de wedstrijd. Tyme turnde naar een 2e plek en Storm naar een 4e plek. In de Friese competitie werd Tyme 2e en Storm 5e.

Pieter, Reinder, Martin, Tom, Joran, Mo, Ties, Tyme en Storm plaatsen zich voor District Finale op 13 mei in Lemmer.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button