RegionaalSport

Medailleregen voor turnsters WSBF op FK toestelfinale

DRACHTEN – In Drachten werd zaterdag het turnseizoen afgesloten voor de 3de en 4de divisie turnen dames met de toestelfinales.

Om deel te kunnen nemen aan deze toestelfinales moest een plek bij de hoogste vier zijn behaald op 1 van de 2 plaatsingswedstrijden binnen Friesland.

Maar liefst tien turnsters wisten zich op 1 of meerdere toestellen te plaatsen

Maar liefst 4 turnsters van WSBF wisten een Friese titel in de wacht te slepen

Gina de Haan behaalde overtuigend het goud op balk en hiermee een Friese titel in de categorie jeugd G. In dezelfde categorie was  Aisha Roskammer grossier in  het eremetaal. Zij behaalde goud op sprong, zilver op balk en vloer. Met 3 medailles op zak was zij een van de succesvolste turnsters van het FK in Drachten.

Femke Pander was oppermachtig op sprong en behaalde hier dan ook de Friese titel. Op balk pakte ze het zilver . In dezelfde categorie behaalde Inge Stienstra brons op balk door eveneens een stabiele oefening te turnen.

Elina Sipma liet op vloer een prachtige choreo zien met strakke acrobatische series. Dit leverde haar een tweede plaats op bij de senioren C nivo. Femke Kooistra behaalde brons met een gouden randje. Door een gemiste eis vanwege een val van balk leken haar kansen op eremetaal verkeken. Maar door het bijna foutloos uitvoeren van de overige onderdelen mocht ze het brons meenemen naar Surhuisterveen.

Irna van der Heide behaalde maar liefst twee podiumplaatsen. In de categorie junior D veroverde zij het zilver op sprong en het brons op balk.

Kimberley Hoexum kwam uit in de categorie senior F . Op balk wist zij een bronzen medaille te behalen.

Maud Boersma pakte goud op balk bij de junioren G . Op brug wist Maud eveneens een podiumplek te veroveren en kreeg hier het zilver omgehangen.

Met 4 Friese titels, 6 zilveren medailles en 4 keer brons kan WSBF terugzien op een zeer succesvolle afsluiting van dit turnseizoen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button