HoofdnieuwsRegionaalSport

Medailleregen WSBF Acrogym

DOKKUM – Zaterdag 21 en zondag 22 februari vonden de laatste plaatsingswedstrijden acrogym plaats te Dokkum. Zaterdag werd de spits afgebeten door de jonge E-instap Duo’s. In deze categorie mocht WSBF maar liefst 2 prijzen in ontvangst nemen. Het duo Siebrina van der Wal en Alida Lindeboom werden gedeeld 1e, door een lager technisch cijfer mochten zij de 2e plaats betreden. Het duo Tessa Scholte en Sterre Hoekstra behaalden een mooie 3e plaats in deze categorie. Het Mix pair Yannick van der Veen en Nellie Bijker wisten in het D-niveau naast het goud, ook de hoogste ochtend score van 26,00 punten neer te zetten. In de middag werd door het E-trio Marrit Tjoelker, Hillie van der Veen en Gemma van der Werff een bronzen medaille gehaald.

Tijdens de ochtendwedstrijd op zondag waren er maar liefst 11 teams van WSBF die moesten strijden in verschillende categorieën. In de categorie duo D-niveau kwamen twee teams van onze vereniging in actie. Inge Stienstra en Lotte van der Sluis werden derde en met een verschil van 0,05 wisten Femke Pander en Jildou Kooistra een tweede plaats te bemachtigen.

Jantina de Vries, Sieta van der Veer en Christina Bruinsma zijn eerste geworden bij de trio’s D-niveau. Ook Eva van der Sluis en Lindsey Wassenaar mochten het hoogste plek op het ereschavot betreden bij de duo’s E-senioren met de hoogste dagscore van 26.10.

In het derde blok was het de beurt aan Isabel van der Veer en Anouck Hofstede. Zij wisten het zilver te behalen bij de duo’s E-junioren. Maureen Oostra, Yara de Jong en Sharon Mozes werden bij de trio’s Plus na een nette oefening met een tijdsfout alsnog eerste.

Bij de trio’s in de E-senioren kwamen twee teams van WSBF op de vloer. Eline Stienstra, Esmee Kats en Maud Boersma behaalden een derde plaats en de eerste plaats was voor Sanne Schievink, Tjitske Visser en Rianne Oostra. Het duo Wendy Vegelin en Nina Weening was apetrots want zij mochten in de categorie Instap een mooie tweede plek in ontvangst nemen.Deze relatief korte wedstrijd werd afgesloten door Yannick van der Veen en Nellie Bijker. Zij lieten een keurige oefening zien en behaalden op hun tweede plaatsingswedstrijd wederom het goud. Nu is het afwachten of het behalen van de vele medailles dit weekend genoeg is voor de doorstroming naar het Fries Kampioenschap op zaterdag 7 maart as.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button