Medailles voor GVV- heren turnen

STIENS – Zaterdag 26 januari werden er in Stiens de eerste plaatsingswedstrijden voor heren turnen gehouden. De wedstrijd werd gehouden voor niveau 21 tot en met 17. Voor GVV Feanwâlden kwamen er maar liefst 20 jongens in actie. Dit waren; Ties van Kersteren (Niehove (Gr.)), Hidde Bouma (Zwaagwesteinde), Ilir de Graaf (Dokkum), Ruben Panger (Damwoude), Jayden Pastiana Figueroa (Dokkum), Melle Iedema (Dokkum), Xander Wijbenga (Veenwouden), Storm Dijkstra (Veenwouden), Roan Jubitana (Hardegarijp), Joran van der Wal (Bergum), Silvijn de Jong (Noord Bergum), Rody de Jong (Noord Bergum), Nick v/d Bij (Drogeham), Hylke Rienk Otten (Drachten), Tyme de Bruin (Zwaagwesteinde), Mika Postma (Dokkum). Helaas konden Vaes van Dijk, Jasper Mensink, Tim Mensink en Luca Beukema niet deelnemen aan deze wedstrijd.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Ties, Hidde en Ilir. Voor Hidde en Ilir was het hun eerste wedstrijd. Hidde werd in de categorie instap niveau 21 10e. Ilir, de jongste turner van GVV werd in een zeer grote categorie 13e. Ties kwam uit in de categorie jeugd niveau 17 en werd 5e.

In de tweede wedstrijd mochten Melle, Jayden, Storm, Ruben en Xander hun oefeningen tonen aan de jury. Melle en Jayden mochten op het podium komen. Jayden won in de categorie benjamin 20 het brons in ontvangst nemen en Melle in dezelfde categorie het zilver. Ruben werd in de categorie instap 20 11e. Storm en Xander mochten het opnemen in de categorie pupil/ jeugd niveau 19. Storm miste net het podium en werd 4e. Xander werd 7e. Roan en Joran turnde in de derde wedstrijd. Roan turnt in de categorie instap niveau 19. Hij turnde een goede wedstrijd en werd in een sterk deelnemersveld 10e. Joran turnde een prachtige wedstrijd in de categorie pupil niveau 17. Hij mocht op het podium komen en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Met een minimale verschil van 0,05 van de nummer 1.

In de laatste wedstrijd mochten nog eens zes jongens in actie komen voor GVV Feanwâlden. Ook in deze wedstrijd was er succes voor GVV. Hylke Rienk kreeg het zilver omgehangen en Nick mocht ook het podium op komen voor de vijfde prijs in de categorie instap niveau 18. Silvijn en Rody turnen hun eerste wedstrijd en turnen ook in de instap niveau 18. Zij wisten zich erg goed staande te houden in deze pittige groep.

Zij werden 10e en 11e. Mika en Tyme komen uit in de catogorie pupil niveau 18. Deze heren zijn de afgelopen tijd erg gegroeid in het turnen. Zij turnden een prachtige wedstrijd. Tyme mocht het podium op komen hij werd 3e Mika werd 6e.

De volgende wedstrijd zal plaats vinden op 2 maart in Lemmer. Dan zal er duidelijk worden wie zich Fries Kampioen mag noemen en door zal stromen naar de District Finale.