HoofdnieuwsRegionaalSport

Medailles voor turnsters WSBF te Ferwerd

FERWERD – Zaterdag werd te Ferwerd de 1ste plaatsingswedstrijd damesturnen nivo 7 en 8 gehouden. Femke Kooistra wist op alle 4 onderdelen heel stabiele oefeningen te tonen aan de jury. In de categorie jeugd1 nivo 7 mocht ze dan ook het een na hoogste plek op het podium betreden. Jitta Pietersma wist ondanks een val van de balk bij de jeugd 1 nivo 8 een bronzen medaille te behalen. Bij de senioren nivo 8 pakte Jelline Bergsma terecht het goud . Met name bij balk en vloer turnde zij strakke oefeningen. Zij liet met meer dan een volle punt voorsprong  de concurrentie dan ook ver achter zich. Voor Sanne van der Ploeg pakte deze eerste plaatsingswedstrijd zeer verrassend uit.

Bij de senioren nivo 7 lag zij meteen beslag op de zilveren medaille. Een prestatie op zich omdat zij door een verplichte promotie nu uitkwam in een zwaardere categorie. Lotte van Sluijs turnde een mooie wedstrijd maar bij brug werd een element afgekeurd en werd ze zwaar gestraft op schoonheidsfoutjes maar ze kan zeker terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Eva van Sluijs, een van de sierlijke turnsters van WSBF moest dankzij een fout bij vloer eveneens genoegen nemen met een plaats buiten het erepodium. Deze dames zullen zeker de puntjes op de i zetten om, op 20 april a.s, tijdens de 2de plaatsingswedstrijd goed voor de dag te komen.

Chayenne de Kock wist ondanks een val bij brug, wat een minimale aftrek geeft van 1.5 punt op de rest van de onderdelen zo goed te scoren dat ze een 3de plaats veroverde in haar categorie, junior nivo 7. In een deelnemersveld van maar liefst 23 turnsters wist Kimberley Hoexum een prachtige 6de plaats te bemachtigen. Bij vloer en balk werd bij haar een acrobatisch element afgekeurd. Met een verschil van 0.05 viel zij net buiten de medailles. WSBF kan terugzien op een zeer geslaagde wedstrijddag.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button