Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Medewerkers Nij Smellinghe wandelen tijdens Dress Red Day

DRACHTEN – Ruim 60 medewerkers van ziekenhuis Nij Smellinghe trokken op dinsdag 29 september de wandelschoenen én iets roods aan in het kader van Dress Red Day. Om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde levensstijl bij het voorkomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen organiseerden de physician assistants Cardiologie tijdens deze dag een lunchwalk.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen”, vertelt Fardow van der Werf (physician assistant). Haar collega Sisca Reinders vult aan: “Een gezonde levensstijl helpt hart- en vaatziekten voorkomen. Daarom organiseren we vandaag deze wandeling.”

Tijdens de lunchpauze verzamelden de medewerkers van het Drachtster ziekenhuis zich bij de hoofdingang. Daarvandaan werd een wandeling van twintig minuten gemaakt, rondom het ziekenhuis. De wandelaars trokken onderweg veel bekijks. Bij terugkomst kregen de deelnemers de ‘Vrouwenhartquiz’ mee, waarmee een leuke prijs te winnen valt.

Hart- en vaatziekten bij vrouwen
Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met het hart, bijvoorbeeld misselijkheid en braken, zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen.  Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend.

In september staat het vrouwenhart centraal. Dress Red Day is de afsluiting van deze maand. Rond Dress Red Day zijn in het hele land acties om geld op te halen voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Eigen foto.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button