HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Medewerkers Stellema geven gastles over geld

KOLLUM – Esther de Jong en Lina Bouma hebben maandag een gastles gegeven aan leerlingen van groep 8 op de Koningin Julianaschool in Kollum. Aanleiding was: de Week van het geld. Esther en Lina zijn allebei in dienst bij Stellema Verzekeringen, zelfstandig adviseur van de Regiobank.

Op school hadden ze de krant van de ‘Week van het geld’  ’s ochtends al gekregen en doorgenomen. Na de lunch begonnen Esther en Lina met de zogenaamde cash quiz. Zij lieten de leerlingen op het digibord een film zien over de vermissing van journalist Dolores. Niemand weet waar ze is en er is geen contact met haar geweest. Waar zou ze zijn? In de film wordt gezocht naar Dolores. Gelukkig neemt ze contact op.  Met haar mobiel filmt ze de plek waar ze is. Er komt iets voorbij van Kopzorg BV. Op internet wordt vervolgens gezocht naar deze BV. Het lijkt betrouwbaar… maar zou dat ook zo zijn? Is alles wat het lijkt?

Het is een hele zoektocht naar Dolores. De leerlingen moeten proberen Dolores te vinden en te bevrijden. Er moet geld worden verdiend om een fiets te kunnen kopen. Ook moet er een rekening worden geopend om geld over te maken. Maar kan dat wel als je minderjarig bent?

In totaal werden vier filmpjes vertoond en na elk filmpje werden er vragen gesteld aan de leerlingen van groep 8. Iedereen deed ontzettend goed mee. Er werd goed met elkaar overlegd en tussen de verschillende groepen was het een hele strijd. Sommige vragen waren goed te doen, maar er waren ook een paar lastige vragen bij. Uiteindelijk waren twee groepen de winnaars!

Tot slot werd er nog gesproken over hoeveel zakgeld je gemiddeld krijgt als je in groep 8 zit. Ook vertelden de medewerkers van Stellema de leerlingen uit groep 8 over het belang van het hebben van een rekening. ,,Als jullie straks naar een nieuwe school gaan, dan heb je een pas met code nodig om wat drinken te kopen of om te kopiëren’’, vertelt Esther.

Verder werd uitgelegd waarvoor je verzekeringen sluit en welke er zijn. Ook onderwerpen als een hypotheek voor de woning en het nut van het hebben van spaargeld kwamen aan de orde.  Zowel juf Anne de Boer als de schoolkinderen vonden het een leerzame middag. Lina: ,,Wij vonden het ontzettend leuk om te doen en fantastisch dat iedereen zo goed heeft meegedaan!’’

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button