EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

MeeDoen bij De Kruidhof en IJstijdenmusuem

BUITENPOST – Botanisch museum De Kruidhof en het IJstijdenmuseum in Buitenpost doen op zaterdag 22 maart weer mee met de landelijke campagne NL Doet. Vrijwilligers zijn een onmisbare groep voor beide musea. Op deze vrijwilligersdag kunt u kennismaken met het veelzijdige werk in deze grootste toeristische trekpleister van de gemeente Achtkarspelen.

Voordat De Kruidhof en het IJstijdenmuseum op 5 april weer open gaan, werken vrijwilligers en medewerkers een dag samen om de laatste puntjes op de i te zetten. De paden moeten piekfijn in orde zijn, hier en daar moet nog een kwastje verf over hout of hekwerk, vogelhuisjes worden opgehangen, de tafels voor de plantenverkoop moeten er netjes uitzien, enzovoorts. Al die klusjes samen zorgen voor een gastvrije ontvangst van de bezoekers wanneer het seizoen begint.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij De Kruidhof of het IJstijdenmuseum, dan is zaterdag 22 maart een mooie gelegenheid om kennis te maken met het werk, de medewerkers en met medevrijwilligers. Want musea moeten het samen Doen!. De vrijwilligerswerkdag begint voor beide musea om 9.30 uur met koffie en thee. Tot 12.00 uur wordt er gewerkt. Na een voedzame snertmaaltijd wordt er in de middag weer gewerkt tot ongeveer 15.30 uur.

U kunt zich aanmelden via www.nldoet.nl, maar een mail naar [email protected] of [email protected]  mag ook. Meer informatie over de musea vindt u op www.dekruidhof.nl en www.ijstijdenmuseum.nl.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button