HoofdnieuwsRegionaal

Meepraten over toekomst gemeente

KOLLUM – Op woensdag 17 oktober 2012, ’s avonds om acht uur zijn inwoners van de Gemeente Kollumerland c.a. uitgenodigd om mee te praten over de toekomst van de gemeente.

Op basis van het onderzoek naar drie toekomstscenario’s heeft het college een voorlopige voorkeur aangegeven voor één van de scenario’s. In de raadszaal van het gemeentehuis in Kollum wordt gesproken over de kansen en de bedreigingen van deze voorkeursvariant. De gemeenteraad bepaalt in december een definitief standpunt.

In januari 2012 heeft de gemeenteraad, op voorstel van het college van burgemeester en wethouders, besloten in het eerste halfjaar van 2012 de toekomstkoers van de gemeente te (laten) onderzoeken. Er werden drie scenario’s verkend, namelijk:

  1. Zelfstandig blijven en ontwikkelen tot regiegemeente;
  2. Ambtelijke samenwerking met de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel;
  3. Herindeling met de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel.

In april 2012 zijn drie avonden georganiseerd voor inwoners, bedrijven en instellingen binnen de gemeente die graag wilden meepraten over de toekomstverkenning van de gemeente. De ideeën en onderwerpen die op deze avonden werden besproken, zijn betrokken bij het onderzoek.

Invulling discussieavond

Op woensdag 17 oktober kunnen inwoners, bedrijven en instellingen nogmaals hun mening geven. Dit keer over het scenario dat voorlopig de voorkeur krijgt van het college. Vanaf half acht is de zaal open. Andries Bakker (politiek verslaggever Omrop Fryslân) opent en leidt de avond. Igno Pröpper (bureau Partners+Pröpper) presenteert de hoofdlijnen van het onderzoek. Daarna geeft burgemeester Bilker namens het college een toelichting op de voorlopige voorkeursvariant. De gemeenteraad bepaalt in december, mede op basis van de uitkomsten van deze discussieavond, het definitieve standpunt van onze gemeente voor de toekomst.

Informatie over de discussieavond en het traject dat vooraf ging vindt u op:

www.kollumerland.nl. Meningen en ideeën zijn welkom en kunnen worden ingediend:

schriftelijk per post:    Gemeentebestuur, Postbus 13, 9290 AA Kollum;

per e-mail:                  [email protected];

via Twitter:                  #toekomstKollumerland.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button