HoofdnieuwsRegionaal

Militaire oefening in De Westereen

WESTEREEN – Van 26 augustus tot en met 30 augustus 2013 vindt er een militaire oefening plaats in het noorden van Nederland. De oefening zal zich afspelen in de strook Wierum, Zwaagwesteinde, Sauwerd en Westernieland. U kunt daarom in Dongeradeel militairen en militaire voertuigen tegenkomen.

Het gaat hierbij om de eenheid ‘Korps Mariniers, Forward Air Controlers’. Er zijn 100 deelnemers, 10 wielvoertuigen en 2 helikopters bij de oefening betrokken.

Het betreft hoofdzakelijk konvooiverplaatsingen, gemotoriseerde patrouilles en soms patrouilles te voet over de openbare wegen in bovengenoemd gebied. Gedurende deze verplaatsingen en/ of patrouilles vinden er vliegbewegingen plaats en is er oefenvijand op de grond aanwezig en hier moeten de eenheden adequaat op reageren. De eenheid verplaatst zich bewapend door het gebied en er zal in beperkte mate gebruikt worden gemaakt van oefenmunitie.

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer dit niet het geval is, zal vooraf toestemming worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein.

Schaderegeling

Als er – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – schade ontstaat door de oefening, kunt u dit melden aan het Ministerie van Defensie via de onderstaande gegevens. Geef bij uw melding zoveel mogelijk gegevens door, zoals de betreffende eenheid, het kenteken van het voertuig, de datum en de tijd waarop de schade is ontstaan, de plaats waar de schade is ontstaan en een duidelijke omschrijving van de schade.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 9004
3509 AA Utrecht
Telefoon 030 – 2180420
[email protected]

Vragen

Heeft u vragen over de oefening? Dan kunt u contact opnemen met dhr. B. Jager van de Gemeente Dongeradeel op telefoonnummer 14 0519.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button