Minnertsga met 3-1 voorbij WTOC

MINNERTSGA – In een open wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen was het Minnertsga dat na 90 minuten voetbal drie punten bij mocht schrijven. Over de gehele wedstrijd gezien was dit terecht, WTOC liet het liggen in het eerste gedeelte van de wedstrijd en kwam die klap (2-0 achterstand) niet meer te boven.

1e helft

De wedstrijd was amper een kwartier oud, of Minnertsga stond zoals gezegd al 2-0 voor. Eerst werd er weifelend verdedigd waar de thuisploeg gretig gebruik van maakte en niet veel later werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht waarna een WTOC speler zijn eigen keeper passeerde.

De thuisploeg zat op rozen en liet zich inzakken tot net voor eigen helft. Daar gaven ze compact druk en bleven gevaarlijk loeren op onzorgvuldig spel van de gasten.

Toch was het WTOC wat beter in de wedstrijd kwam. Eerst werd een handsbal van een Minnertsgaaster in de 16  door de scheidsrechter over het hoofd gezien en Nyckele Smeding had net even te veel tijd nodig voor een vrije schietkans. Net voor rust gingen twee voorwaartsen van WTOC alleen richting de goal van de tegenpartij. Beide spelers werden aan het shirt naar beneden getrokken. De arbiter besloot, na zelfs even te twijfelen, het voorval af te doen met enkel een vrije bal voor de gasten. De thuisploeg mocht daar wederom niet klagen.

2e helft

Na rust ging WTOC door waar het gebleven was. Er werd druk naar voren gezet en het was Robert Kuipers die over de rechterkant alleen voor de keeper verscheen. Zijn schot mistte kracht en precisie; het ging voorlangs. Ook Nyckele Smeding kreeg een bijna identieke kans als in de eerste helft. De goed spelende jongeling plaatste de bal helaas net langs de verkeerde kant van de paal. De eerste de beste bal die Minnertsga even later in de 16 gaf, werd tussen een aantal verdedigers van WTOC keurig ingekopt (3-0). Zuur voor de gasten, ze knokten voor wat ze waard waren om weer in de wedstrijd te komen.

Na wat wisselingen in het team van WTOC was het Sybren Bosma die na een goede individuele actie met een schot van buiten de 16 meter de 3-1 op het scorebord zette. Dat was het sein voor de gasten om alles of niets te gaan spelen en, dat moet gezegd worden, daar gingen ze voor. Er werd met die manier van spelen natuurlijk wel ruimte weg gegeven wat leidde tot kansen voor beide goals. Gescoord werd er niet. Minnertsga had in de slotfase ook, na hands, recht op een strafschop, maar na het voorval in de eerst helft werd hier de bal ook niet op de stip gelegd. De wedstrijd eindigde dan ook in 3-1.

Na afloop gaf iemand van de thuisclub aan dat de scheidsrechter niet “daadkrachtig” genoeg was. Hiermee sloeg hij de spijker misschien wel op zijn kop. Feit was dat Minnertsga voornamelijk in de eerste helft beter met dit gegeven omging dan de gasten.

Volgende wedstrijd

Voor WTOC betekende de nederlaag de derde op rij. Volgende week zaterdag is er een vrije zaterdag waarna een week later de thuiswedstrijd tegen Rottevalle op het programma staat.