Sport

Mix-pair WSBF behaald zilver op NK acro te Rotterdam

ROTTERDAM – In Ahoy Rotterdam werd naast andere disciples, waaronder het turnen heren en –dames, ook het NK acrogym gehouden onder de naam Fantastic Gymnastics. WSBF behaalde door verschillende voorrondes dit NK met maar liefst 3 teams. In de ochtend was het de beurt aan de C- lijn teams Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Hannah Westhof draaien bij de trio’s beide oefeningen strak en netjes maar hun scores waren niet voldoende om het podium te betreden.

Het mix-pair bestaande uit Yannick van der Veen en Nellie Bijker wisten artistiek de oefeningen dusdanig neer te zetten dat zowel op balans en tempo de hoogste artistiek score behaald werd. Dit resulteerde bij de einduitslag in een welverdiende zilveren medaille voor dit elegante duo.

In de middag moest het B trio uit Surhuisterveen aantreden in de arena van Ahoy Baukje Wassenaar, Chayenne de Kock en Jiska Batema hadden in de voorrondes al bewezen dat ze tot de top behoorden  door regelmatig op het podium te staan. Tijdens het NK was het een nek aan nek race bij de teams in de B- lijn. Bij  de tempo oefening werden met name de dubbele salto’s subliem uitgevoerd door het trio van WSBF.  In de balansoefening was een kleine verstoring wat resulteerde in een penalty van 0.3. De eindscores waren niet voldoende voor een plaats op het erepodium.

WSBF zal  volgend seizoen met de nodige toptrainers en choreografen samenwerken om het nivo van de acro-teams binnen de vereniging te versterken.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button